Sváteční dort s vaječným likérem
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a ušlehaný sníh. Vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a ušlehaný sníh. Vše…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Ze všech surovin si utvoříme směs, poklademe na vymazaný plech. Kousek si dáme stranou na mřížky. Plníme marmeládou ( povidla, jablka, tvaroh, atd. ) Ze zbylého…
Suchú fazuľu umyjeme a zalejeme vodou (pár hodín, alebo na noc).Z napučanej fazule zlejeme vodu, preložíme do hrnca, zalejeme vodou aby voda bola tak na 2 cm nad fazuľou…
Tuto pestrou buchtu připravíme přidáním různobarevných pudinků do těsta. Kopečky těsta nanášíme na plech a po upečení tak vznikne pěkně barevná mozaika. Hotovou buchtu…
Buchty na plech jsou velmi oblíbené díky své rychlosti a jednoduchosti. Zejména pokud je nadýchané těsto doplněné vláčným svěžím krémem a ovocem. Ať už k víkendové…
V mléce rozšleháme žloutky, osolíme a postupně zašleháme mouku, až vznikne hustší těstíčko. Na pánvi na rozpuštěném másle pečeme menší palačinky tak, že když palačinku…
Troubu předehřejeme na 180 °C a pekáček vyložíme pečícím papírem. V jedné míse smícháme sypké suroviny. Ve druhé misce smícháme naopak tekuté. Společně spojíme,…
Heru nebo máslo pokojové teploty nakrájíme na plátky a přidáme prosetý cukr, šlehačem šleháme do pěny,do máslového krému postupně přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
V 250 ml vlažného oslazeného mléka necháme vzejít kvasnice, ve zbytku teplého mléka necháme povolit tuk.Do zadělávací mísy dáme všechny ingredience na kynuté těsto …
Všechny ingredience v míse opatrně smícháme, občasná hrudka není na závadu. Pokud by těsto bylo husté, přilijeme trochu mléka. Těsto by mělo být tekuté zhruba jako na…
Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda. Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku…
Vejce rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme smetanu a přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a citronovou kůrou. Větší částí těsta naplníme vymazanou a…
Cukr rozšleháme s máslem, přidáme vanilkový cukr, žloutky a nakonec přisypeme mouku s ořechy. Pečeme na 200°C asi 15 minut. Musí se hlídat, jak trochu stmavnou, tak…
Mrkev očistíme a najemno nastrouháme.V míse smícháme mouku s krupicovým cukrem, práškem do pečiva a kakaem.Do sypké směsi přidáme připravenou mrkev, kefírové mléko, olej…
Vejce smícháme s cukrem, přilejeme olej. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme k vejcím s cukrem a olejem....nakonec přilejeme mléko a promícháme. (v…
Do pekárny dáme první tekuté, potom ostatní suroviny a nakonec dáme droždí. Zapneme pekárnu na program Dough -Těsto.Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a z každé části…
Očištěnou mrkev nastrouhejte na jemném struhadle. Do větší mísy vysypejte mouku s práškem do pečiva, cukr, skořici a sůl. Přidejte strouhanou mrkev, 3 vejce, olej, mléko…
Žloutky ušlehat s cukrem a vodou na hustší hmotu,přidát mouku smíchanou s práškem do peč.a kakaem,nakonec lehce promíchat s ušlehaným sněhem z bílků.Nalít na plech…
Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme do…
Vše (kromě kakaa ) velmi dobře smícháme. Do části přidáme kakao, nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20 minut na téměř 200 stupňů. Záleží na vaší troubě,…
Dezerty nemusí být přeslazené tučné bomby, ale mohou být lehké a svěží. Například tyto mandarinkové řezy s kefírem, které vypadají nádherně a přitom nejsou vůbec těžké…
Pavarotti miloval jídlo, hlavně špagety. V InterContinentalu mu museli přistavět vlastní kuchyň
Pozor na bedly! Některé mohou být jedovaté, jiné jsou nejedlé, všímat si musíme hlavně jednoho znaku
10 nejlepších jídel devadesátek: Dejte si Katův šleh, kuře s broskví, šunkové rolky a další porevoluční hity!