Bábovka pana prezidenta
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva, namleté ořechy a nastrouhanou čokoládu.Ve větší míse utřeme máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva, namleté ořechy a nastrouhanou čokoládu.Ve větší míse utřeme máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem do…
Troubu předehřejeme na 180°C. Nejdříve ušleháme sníh z bílků, poloviny cukru a špetky soli. V druhé míse utřeme žloutky se zbytkem cukru, přidáme jogurt, olej a rum…
Květák opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a přidáme 2 strouhnutí muškát. oříšku. Květák přivedeme k varu a vaříme asi 10 min. Květák nemá být měkký, jen lehce…
Nejdříve namočíme pečící papír a zmačkáme (vyždímáme od vody), jak jen to jde. Poté papírem vyplníme srnčí hřbet.Vejce ušleháme s cukrem, postupně i s olejem. Mouku…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.Do mísy nasypeme mouku, cukr a vlijeme rozpuštěné máslo. Smícháme, aby vznikla…
Všechny suroviny na piškot smícháme dohromady a upečeme v mírně vyhřáté troubě při 180 °C dorůžova. Uvaříme pudink, po vychladnutí přidáme jogurty, kokos, rum a cukr.…
Nejdříve oddělíme žloutky od bílků a z bílků si ušleháme pevný sníh.Ke žloutkům přidáme cukr a ušleháme do pěny. Postupně přidáme rozdrcené sušenky, mouku s práškem do…
Tuhá zmes: v miske dobre zmiešame múku s kypriacim práškom (priíp. aj s kakaom)Tekutá zmes: žĺtka vymiešame vo väčšej miske s cukrom, pomaly pridáme vodu a olej a…
Do hrnce vložíme polévkovou lžíci sádla a začneme nádobu zahřívat. Do horkého tuku vhodíme kostičky nakrájené cibule a smažíme je asi 5 minut, pak k osmažené cibulce…
Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý.Ušlehejte vejce s oběma cukry …
Maličké, dozlatova vypečené svatební vdolečky z provalovaného těsta nádherně voní máslem, rumem a vanilkou. Vdolečky naplníme tvarohovou náplní, ozdobíme lžičkou povidel…
Milujete vláčné buchty? Tento recept na šťouchanou kefírovou buchtu vás nadchne. Její příprava je tak snadná, že ji zvládnou upéct i děti. Nejlepší kefírovka, kterou…
Nestihli jste zkonzumovat jablka a nyní už nejsou příliš lákavá na pohled? Nevadí, výborně je zužitkujete v tomto receptu na jablečný moučník. Buchta je dokonale vláčná…
Lehoučké jako pírko a nadýchané jako obláček. Takové jsou tyto řezy se šlehačkovým krémem. Seskládáme je z tenkých vrstev piškotu, které doplní právě lahodná šlehačka s…
Mezi jeden z tradičních českých moučníků patří snad všemi oblíbené hraběnčiny řezy. Moučník s aristokratickým názvem, skládající se ze čtyř vrstev, křehkého těsta,…
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník,…
Nechcete-li se pouštět do kynutého těsta, a přesto by jste rádi připravili pro svou rodinu vánočku, zkuste ji upéct třeba podle tohoto receptu. Vánočka je z tvarohového…
V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout.V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil…
Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem.…
Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Přidáme mouku, zbylý cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, rozpuštěné vlažné sádlo a vypracujene…
Nejprve upečeme piškot. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky s cukrem vyšleháme. V jiné míse uděláme sníh z bílků a špetky soli. Do žloutků s cukrem přidáme po…
Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.Pak přidáme olej, mléko a moučnou směs, nakonec vyšlehaný sníh.Pekáček vymažeme a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto a…
Rodina má chuť na koláče, vy ale nemáte čas čekat, až těsto vykyne. Koláčky z těsta podle tohoto receptu jen vytvarujeme, naplníme oblíbenou náplní a upečeme ve vyhřáté…
Před pár lety byla tahle jednoduchá buchta na plech hitem. Řezy jsou skvělé, příprava je rychlá a jednoduchá, vláčný korpus má výraznou ananasovou chuť a lahodný krém…
Podzimní Dny Marianne se blíží: S mobilní aplikací budou nákupy zábava
Holka u plotny radí: Jak na babiččinu zelňačku s klobásou a smetanou? Chuti pomůže vývar i dostatek kmínu
Grilování s Martinem Svatkem: Šéfkuchař radí, kdy přesně vyndat maso z lednice a kdy ho osolit, aby byly steaky dokonalé