Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám.…
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.Zelný salát:…
Vše smícháme na řídší těsto, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (já dala na pečící papír), poklademe ovocem a nakonec posypeme drobenkou, vložíme do trouby, pečeme…
Nejprve vyšleháme cukr s vejci do pěny, poté k nim přidáme mouku, jedlou sodu, kefírové mléko a olej a pečlivě promícháme. Hotové těsto nalijeme do předem připraveného…
Vyšleháme vejce s cukrem.Přidáme mouku, mléko, kypřící prášek, vanilkový cukr a olej. Všechno společně vyšleháme. A přidáme tak dvě lžičky marmelády na zvláčnění.Hotové…
Jste milovníci smaženého jídla? A co si jej připravit jednoduše doma a přesně podle vašich představ? Křehké a šťavnaté kuřecí maso v křupavém provedení ocení celá rodina…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžičku cukru a droždí a necháme 15 minut stát.Do mísy pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme volnější těsto, které necháme asi 30-40…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Boží milosti, známé též pod názvem fánky, spoustě z nás připomenou dětství. Tradiční sladké smažené cukroví se připravuje buď v období masopustu, nebo jako odměna…
Šťavnatá a kyprá bábovka se základem z mrkve má nejen spousty vitamínů, ale taky skvělou chuť. Spojení vanilkového cukru a citronové šťávy dodává bábovce lehce exotický…
Květák má tisíc a jednu možnost přípravy. Třeba tyto výborné smažené placičky z našeho receptu. Díky sněhu z bílků jsou kypré, šunka a koření s jarní cibulkou je ochutí.…
Příprava odpalovaného těsta není tak složitá jak se na první pohled může zdát. Vytvořit z něj můžete třeba banánky, které jsou úžasně křehké, křupavé a připomínají…
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z…
Moučníkem, co svede připravit i začátečník, je tato banánová buchta. Těsto je vláčné díky použití banánu, smetany a jogurtu. Uvnitř buchty se pak skrývají kousky hořké…
Na teplé letní dny se hodí upéct opravdu snadné moučníky. Tento koláč propojí dokonale jemné máslové těsto s lahodným pudinkem, který je proložený kusy čerstvého…
S létem přichází ruku v ruce čas moučníků plných čerstvě utrženého ovoce. Meruňková buchta je snadná na přípravu a upečenou ji budete mít během hodiny. Místo meruněk…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Tradiční buchtu můžeme připravit i v netradiční chuti. K tomu nám poslouží pomerančová šťáva, kůra a také zapékané müsli, které bude v těstu příjemně křupat. O vláčnost…
Lahodné ořechové řezy na základu z lineckého těsta si připravte podle našeho receptu. Jen zdánlivě vypadá návod složitě, ve skutečnosti bude celý dezert do hodiny a půl…
Mrkvový dort může být zlatým hřebem velikonočního slavnostního stolu. Mrkev v těstě mu dodává vláčnost. Je plný dobrot, promazaný a dozdobený lehkým krémem z mascarpone…
Rafinovaný moučník s vloženými sušenkami v chutném krému připravíte během dvou hodin. Celý moučník zahalte polevou z kvalitní čokolády. Pochutnat si na tomto dezertu…
Skvělý hovězí guláš s houbami se hodí pro chladnější dny. Houby se k hovězímu masu skvěle hodí a houbové koření jejich chuť ještě zvýrazní. Guláš podávejte nejlépe s…
Francouzské poleno je tradiční francouzský vánoční dezert, který se s různými obměnami připravuje po celém světě. Vyzkoušejte je i vy. Podle našeho snadného receptu se…
Paštika jako skvělá svačinka na běžky či zimní výlet? V téhle soutěži můžete vyhrát mnohem více! Pravidla jsou snadná, odměna královská!
Pravoslavný vánoční jídelníček: Čtyřicet dní půstu, a pak dvanáct chodů na stole
Restované ředkvičky jsou báječnou přílohou. Při přípravě je třeba dodržovat správný postup, aby si zachovaly svou typickou chuť