Pikantní zelný salát
Recept ještě nebyl hodnocenZelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte…
Chutný domácí chléb, kterému těsto připravuje domácí pekárna a správný vypečený bochník z něho připraví klasická trouba. Kombinací postupů získáte bochník výborného…
Dušená kapusta s uzeným masem je výborná klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Ke kapustě přidáme i zelená jablka, která její chuť pěkně doplní. Kapustu podáváme s…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Na bramborový salát má každý recept svůj, někomu vyhovuje více majonézy, někdo má rád s uzeninou. Tento recept přináší základní úpravu bramborového salátu s kořenovou…
Fazolový salát plný vlákniny, vonící po slanině a špeku. Je dochucený octem a cukrem do sladkokysela a nejlépe chutná druhý den, když se všechny chutě uleží a propojí.…
Přidat recept na "svíčkovou" omáčku je docela riskantní záležitost. Každá rodina má totiž ten svůj nejlepší a jediný správný recept, podle kterého se pokrm připravuje.…
Nejdříve připravíme máslové těsto ze 100 g hladké mouky a másla. Mouku do másla zapracováváme velmi rychle, aby nám máslo příliš nepovolilo. Výsledný bochánek zabalíme…
Cizrnu den předem namočíme, poté uvaříme doměkka a scedíme.Ještě teplou ji smícháme se stroužkem česneku, utřeného se solí a necháme vychladnout.Cibuli nakrájíme na…
Pokud jste nasbírali v lese košík plný čerstvých hub a hledáte pro něj využití, můžete připravit smetanovou houbovou polévku, dochucenou štiplavým octem a zahuštěnou…
Pařížský salát s čerstvým rohlíkem byl dříve svačinovou klasikou. Tato skvělá pochutina byla k nalezení v každém lahůdkářství. Zavzpomínejte na staré časy a připravte si…
Tato vydatná polévka, která nás příjemně zahřeje, je plná vůní česneku, majoránky a dalšího koření. Když ji připravíme k obědu, nemusíme ani chystat nic dalšího, polévka…
Maso omyjeme a pokrájíme dle libosti. Já zvolila větší kostky masa. Do mísy dáme olej a koření. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy…
Cibuli nakrájíme najemno, v hrnci ji orestujeme buď na sádle a nebo na másle.Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme a pokud je potřeba,…
Okurkovou omáčku nejčastěji podáváme s vařeným masem a bramborem nebo s knedlíkem kynutým, houskovým nebo hrnkovým. Bezmasou variantu servírujeme s uvařeným vejcem.
Tento světlý chlebík je opravdu bílý a je to nejjednodušší chléb do domácí pekárny, který může být. Máte jistotu, že se vždy povede. Suroviny na něj má doma každý, stačí…
Štrůdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků pro svou snadnou a rychlou přípravu. Nemusí být vždy z taženého, nebo lístkového těsta. Zde je použito jednoduché křehké…
Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…
Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým…