Tyrolská játra
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti 10-15 mm, dáme vařit do osolené vody tak aby byly ponořené.Přidáme koření v sítku, nebo nadrcené v hmoždíři …
Tento světlý chlebík je opravdu bílý a je to nejjednodušší chléb do domácí pekárny, který může být. Máte jistotu, že se vždy povede. Suroviny na něj má doma každý, stačí…
Chutný a rychlý tip na skvělou večeři či svačinu. Ze zeleniny vytvoříme pikantní směs, která se výborně hodí na opečené topinky, nebo třeba i pod maso. Pokud chceme mít…
Pokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně…
Do kastrůlku dáme vodu, cukr, sůl a ocet a necháme přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, necháme mírně vychladnout a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme cca 10…
Nejdříve marinujeme maso, zbavené šlach, loje a rozkrájíme na kostky (já marinoval v celku, na kousky nakrájel až po marinování) v směsi z převařené vody, octa, česneku,…
Květák a brokolici rozděláme na menší kousky, omyjeme a dáme vařit do vody na 10 minut.Zatím si nastrouháme rohlíky do mísy a zalejem mlékem, necháme chvíli pracovat aby…
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit…
Velmi jednoduchý recept, jak si uchovat až do podzimu salát z červené řepy. Úžasnou výhodou je, že ho netřeba zavařovat a je v lednici kdykoliv při ruce. Červená řepa,…
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému…
Dáme předehřát troubu na 160°C (horkovzdušnou 150°C).Bílky ušleháme elektrickým šlehačem spolu s hrubým cukrem do tuha, zašleháme cukr moučku, vanilkový extrakt, škrob a…
Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, zasypeme paprikou, podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut.V mléce rozmícháme mouku,…
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky…
Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a hlavně smetanových omáček. Je připravena během chvíle a zvládne ji i začátečník. Dochutíme ji solí a octem. Podáváme s…
Tuto výbornou sytou polévku připravíme z konzervovaných fazolí a brambor. Povaříme je a přidáme k nim zásmažku ochucenou slaninou a česnekem. Na závěr přidáme rajčata a…
Karamelová lízátka jsou snadná na přípravu, vyjdou na pár korun a děti jistě potěší. Stačí zkaramelizovat cukr, nalít ho do formiček, nebo jen na pečicí papír a přidat…
Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým…
Jednoduchý bramborový salát připravíme z vařených brambor, sterilovaných okurek a celeru a syrové cibule. Salát promícháme se zálivkou, dochutíme podle svých představ a…
Majonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji…
Na pánev dáme sádlo, ale může být i olej a na drobné kostičky nakrájenou slaninu, kterou necháme trochu povolit. Pak k ní přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, obojí…
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou…
Čočka pomalu upadá v zapomnění a to je veliká škoda, protože je to báječná luštěnina. Klasická úprava na kyselo se připravuje na Nový rok, ale dopřát si ji můžete…