Medové řezy s karamelovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbeným moučníkem napříč generacemi je ten, který voní po medu, je lahodný a křupou v něm i drobné kousky oříšků. Křehké pláty medového těsta jsou promazány…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbeným moučníkem napříč generacemi je ten, který voní po medu, je lahodný a křupou v něm i drobné kousky oříšků. Křehké pláty medového těsta jsou promazány…
Čočka je plnohodnotná, výživná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo,…
Nejlepší řízky jsou ty dozlatova usmažené, s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě…
Spojení nadýchaných sněhových pusinek a sametově hladké čokoládové ganache je doslova nebeské. Tento elegantní dezert okouzlí nejen chutí, ale i vzhledem. Doplněný…
Urodilo se vám hodně květáku? Zkuste připravit sterilovaný květák. Je to jednoduché: očistěný květák zalijete připraveným nálevem a sterilujete. V zimě jej můžete použít…
Tyto jedinečné a zkušenostmi vylepšené knedlíky spojují vláčnost a nadýchanost bramborového těsta s bohatou chutí. Jsou ideální alternativou pro ty, kteří preferují…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, usmažíme na drobně nakrájené slanině, vyjmeme a na vypraženém tuku zaděláme jíšku, do které nalijeme vývar a metličkou jej…
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme asi na 10 minut povařit do osolené, oslazené a okyselené vody s kořením. Necháme vychladnout a přidáme olej.
Zelí a fenykl pokrájíme na jemnější proužky, mrkev nahrubo nastrouháme.Vše v míse pomačkáme, aby byl salát měkčí.Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme cukr,…
Sladkokyselé kuře patří mezi jeden z nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Nenáročná příprava, zajímavá kombinace chutí jsou hlavními přednostmi tohoto receptu. Rýže,…
Sterilované červené kapie jsou skvělým způsobem, jak uchovat chuť léta po celý rok. Jsou nejen praktické pro rychlou přípravu pokrmů, ale také chutnou a zdravou volbou,…
Zelí jako příloha má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s osmaženým…
Panenku rozkrojíme na dva kusy, osolíme, opepříme, necháme chvíli odležet. Potom potřeme hořčicí a obalíme v sezamovém semínku, zprudka opečeme na pánvi, vyjmeme a…
Okurku nakrájíme na cca 0,5 - 1 cm kolečka. Cibuli nakrájíme na proužky. Svaříme vodu, cukr, sůl, ocet a koření.Do teplého nálevu přidáme cibuli a okurky tím zalijeme.…
Zapneme troubu na 180° C. V misce smícháme prosátou mouku s ostatními suchými ingrediencemi a přilijeme všechny tekuté. Důkladně promícháme, vlijeme na plech s vysokým…
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně…
Tento perníkový stromeček bude krásnou ozdobou vašeho vánočního stolu a potěší nejen děti. Při zdobení perníčků můžete popustit uzdu vaší fantazii. Perníčky chutnají…
Mrkvový křen je svěží a pikantní pochoutka, která kombinuje sladkost mrkve s ostrostí křenu. Mrkvový křen je výborný jako příloha k masu, uzeninám nebo studeným…
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…
Když se urodí rajčata, je potřeba toho náležitě využít. Díky použité majonéze je salát hutnější a má více kalorií. Pro milovníky masa je možné přidat i pokrájenou…
Nakládané zelí má v naší kuchyni tradici. Je surovinou, která by v zimě neměla chybět. Nakrouhané zelí přes noc naložíme s cibulkou, cukrem a Dekem. Další den jej…
Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.Když je maso pořádně uvařené nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít…
Smícháme směs, potřeme králíka a zasypeme nakrájenou cibulí (na kolečka), necháme přes noc odležet, ráno podlejeme vodou a dáme péct. Podáváme se zelím a knedlíkem
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…