Mleté s kapustou a mrkví (dietní úprava-viz POZN.)
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso v míse smícháme s 1 nadrobno nakrájenou cibulkou , prolisovaným česnekem, přidáme ostatní koření a vejce. Pečlivě promícháme, případně dochutíme ještě solí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso v míse smícháme s 1 nadrobno nakrájenou cibulkou , prolisovaným česnekem, přidáme ostatní koření a vejce. Pečlivě promícháme, případně dochutíme ještě solí a…
Krůtí kosti a krk zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením. Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny. Poté do polévky vložím zeleninu a…
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Přivedeme k varu, dvě minuty povaříme a odstavíme. Přiklopíme poklicí a necháme cca 20 minut dojít (můžeme ji dát do peřin)…
Nakrájíme nadrobno vejce, šunku, půlku tvarůžků, druhou půlku nastrouháme.Přidáme vše ostatní a smícháme.Dáme uležet do lednice.
Cibuli, mrkev nakrájíme na jemno, žampiony na kousky a osmahneme na sádle. Trochu podlijeme vodou, přidáme kmín, libeček, sůl, pepř a chvíli podusíme. Nalijeme 1 a 1/2…
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě…
Otečenú kapustu (Nežmýkať!) prekrojíme a dáme do misky.Pridáme na kolieska narezanú cibuľu, na tenké rezančeky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, na malé kocôčky…
Brambory nastrouháme najemno a necháme chvíli stát. Poté lehce vymačkáme vodu do sklenice. Přidáme vejce, mouku, sůl a škrob usazený ve sklenici (vodu slijeme).Smícháme…
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno, vejce uvaříme na tvrdo.Všechny suroviny dáme do robotu a zpracováváme, dokud nevznikne kompaktní a roztíratelná hmota. Další…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme jemně nasekaný česnek, hrášek, kostičky brambor, kostičky mrkve a kořenové petržele. Pár minut…
Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky. Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout. Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s…
Postup pro variantu Čínské nudle s žampióny a zeleninou: Cibuli nakrájíme na drobno, hlavičky žampiónů nakrájíme na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka. Na…
Z pom. másla, nastrouhaných tvarůžků, cibulky, kapie, pažitky, piva a špetky cukru umícháme pomazánku, kterou necháme dobře uležet alespoň do večera v lednici. Můžeme,…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které necháme v lednici cca 30 minut odpočívat.Mezitím nastrouháme na hrubo oškrábané brambory, které pořádně vymačkáme…
1/Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, najemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou,…
Cviklu, jablká a syr nakrájame na maličké kocôčky.Pokvapkáme šťavou a premiešame. Nakoniec posypeme pažitkou.
Tofu po vyndání z obalu opláchneme a nakrájíme na kostky.Přidáme olej, sůl a mojo koření, přilijeme 100 ml vody a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá a…
Oloupaný celer vaříme v osolené a okyselené vodě asi 4-5 minut. Prochladlý nakrájíme na silnější kolečka (asi 8-10 mm). Vařené maso jemně usekáme, smícháme se syrovými…
Připravíme si náplně: 1. Hrubě si postrouháme balkánský sýr, přidáme vajíčko, pepř, koření a rozetřený česnek. Vše smícháme. 2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme…
Vepřové kolena omyjeme, nakrojíme podél kosti. Kůži nařízneme na mřížku kvůli lepšímu propečení a kolena se nekroutí. Osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme trošku oleje a nakrájenou cibuli. Orestujeme a přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme.Maso orestujeme a zalijeme…
Žervé rozšleháme s jemně nastrouhanou Nivou a po částech přidáváme mléko v množství dle požadované konzistence.Nakonec přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli.Pomazánku…
Maso důkladně smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Smíchané maso vezmeme do ruky a pár krát s ním praštíme do mísy. Dáme do lednice minimálně na hodinu uležet…
Chleba nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou asi do půlky hrnce, přidáme pepř, sůl a dáme vařit.Než nám začne budoucí polévka vařit, přidáme do ní…
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka
Pita chléb: Kulinářský poklad z Blízkého východu pomůže vytvořit dokonalý gyros i kebab, jeho příprava je snadná
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč