Hovězí pupek s česnekovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenDo většího hrnce dáme vařit vodu a nakrájíme na větší kusy plát hovězího pupku. Přidáme karotku, petržel, neoloupanou jednu cibuli, libeček, sůl a 5 kuliček černého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do většího hrnce dáme vařit vodu a nakrájíme na větší kusy plát hovězího pupku. Přidáme karotku, petržel, neoloupanou jednu cibuli, libeček, sůl a 5 kuliček černého…
Špagety vložte do vroucí, dostatečně osolené vody a uvařte na skus. Krevety očistěte. Česnek a petržel najemno posekejte, rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Rajčata…
V hlubokém hrnci dáme ve vodě vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu se všemi ingredienci na vývar a necháme dobře provařit.Po uvaření vývar přelijeme,…
V hlubokém hrnci dáme ve vodě vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu se všemi ingredienci na vývar a necháme dobře provařit.Po uvaření vývar přelijeme,…
Postup na knedlíčky: Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou…
Postup na knedlíčky: Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.Zapékací misku vymažeme máslem.…
Drožďová polévka je bohatá na vitamíny řady B. Ale je také velmi chutná. Pokud je navíc se základem ze zeleniny a výživným kapáním, bude i sytá. Tudíž vhodná na pořádnou…
Ředkev oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemné nudličky.Smetanu našleháme s hořčicí - množství podle chuti. Petrželku nasekáme na jemno a promícháme s ředkví…
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Mrkev, celer a petržel nastrouháme na jemno. Rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm lehce orestujeme.Trochu osolíme, může být i malinko pepře, hustě posypeme…
Rybí hrachová polévka je prý recept staročeský. Je to vydatná polévka s máslovou jíškou, jemně voní rybami i hrachem, doplňuje ji kořenová zelenina a kousky rybího masa.…
Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…
Cukety jsou proslavené nízkým počtem kalorií a vysokým obsahem živin. Když je ale jejich sezóna, dojdou někdy nápady, co s nimi. Vyzkoušejte z nich připravit tuto…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Pokud máte sušičku potravin, můžete si díky ní připravit úžasnou sušenou zeleninu. kterou využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po komerčním kořenícím přípravku.…
Z paprik můžeme připravit snadnou chuťovku, kterou se hodí nejen na obložené mísy. Postačí jen papriky naplnit směsí z pomazánkového másla a poté krájet na plátky.…
Kefír promícháme s česnekem, bylinkami a kořením.Omytou nakrájenou zeleninu lehce promícháme s olejem a rozdělíme na porce.Těsně před podáváním polijeme zálivkou.
Oblíbenou nádivku, provoněnou libečkem a petrželí, připravíte také z vinných klobás. Hotová bude během chvíle a můžete ji péct zároveň s masem a poslouží tak jako skvělá…
Jehněčí maso se u nás připravuje zejména na jaře a v období Velikonoc. Pokud se vám však podaří sehnat pěkný kousek tohoto masa, můžete z něj připravit tento pokrm. Maso…
Ruské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a…
Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer…
Uvaříme v osolené vodě zeleninu do měkka. Necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme do misky (včetně bramboru se slupkou) a přidáme na kostičky nakrájenou cibulku,…
Připomeňte si legendární Babicovy hlášky: Mozzarella bez zápachu, japonskej šafrán i tvrdý játro asi nikdy nezestárnou!
Výroba domácích želé hadů
Na kávu sem chodila císařovna Sisi i legendární herec Vlastimil Brodský: Café Elefant v Karlových Varech funguje již dvě staletí