Pikantní hovězí na houbách a černém pivu
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa osolíme, opepříme a dohněda opečeme na přepuštěném másle (zvolíme kastrol, který budeme moct přemístit do trouby). Přidáme kolečka cibule, plátky čabajky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa osolíme, opepříme a dohněda opečeme na přepuštěném másle (zvolíme kastrol, který budeme moct přemístit do trouby). Přidáme kolečka cibule, plátky čabajky a…
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Meloun vyřežeme dle fantazie - vydlabeme vnitřek - do dutiny střídavě poklademe šunku, sýr a Herkules, asi tak 1cm pod nejsponější okraj. Pak už skládáme samotnou…
Kuře si naporcujeme, opláchneme, vysušíme a osolíme. Pekáček si vytřeme olejem, dáme na něj cibule nakrájené na proužky, dál oloupeme česnek a přidáme na cibuli celé…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kúsky narezanú mrkvu, petržlen a 1 stonku zeleru. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a cca 15 minút povaríme…
Do hrnce dáme asi půl litru vody, mrkev, petržel a polévkové koření.Osolíme, přidáme lžíci sušeného kopru a přivedeme k varu. Maso vkládáme do vroucí vody – okamžitě se…
Krajíce chleba rozkrojíme na poloviny a namažeme ramou.Na chleby poklademe na část chlebů šunku a na část anglickou.Do robota dáme cibuli a rozsekáme, potom k ní přidáme…
Přes noc namočený hrách uvaříme v zeleninovém bujónu. Na struhadle nastrouháme na jemno kořenovou zeleninu, kterou osmahneme na másle, mírně osolíme. Přidáme k hrachu a…
Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a papriky na proužky. Restujeme na oleji. Přidáme na proužky nakrájená kuřecí prsa. Přidáme lžičku papriky. Přidáme lžičku chilli, kmínu,…
Fazole a hrách si namočíme přes noc. Ráno luštěniny slijeme, přisypeme čočku, zalijeme 1 a 1/2 litrem vody a vaříme do změknutí. Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme…
Do vyšší pánve dáme vyškvařit špek, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme.Zasypeme paprikou a přidáme všechnu zeleninu nahrubo nastrouhanou s kořením.Až zelenina…
Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, okurky a klobásku na kostičky, cibuli nahrubo. Vše dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.Přidáme…
Video s receptem naleznete v poznámce. Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme.Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen…
Toto je vydatná a aromatická polévka, která kombinuje bohatou chuť uzeného masa s jemnými nudlemi a lahodnými domácími knedlíčky. Tento tradiční pokrm je oblíbený pro…
Pomazánky patří na svačinu i na chlebíčky, jsou součástí všedních a mnohdy i svátečních dnů. Připravte si s námi chutnou pomazánku plnou kořenové zeleniny, kterou…
Hustá zeleninová polévka s pohankou je výživný a sytý pokrm, který zahřeje a dodá tělu potřebnou energii. Tato bezlepková varianta klasické zeleninové polévky je ideální…
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj, generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Pokud ale chcete vyzkoušet něco…
Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky, v naší drůbeží speciálce je tato část nazvaná krůtí kýta :o). Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy.…
Očistíme zeleninu. V hrnci na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kořenovou zeleninu, zarestujeme, přidáme sůl, cukr a necháme zkaramelizovat. Mírně podlijeme a…
Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky.Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka…
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená…
V chladném období je dobré vyhledávat pokrmy, které nás i vnitřně zahřejí. Takovým může být bezesporu tato zeleninová vegetariánská směs s cizrnou, zázvorem, mrkví a…
Rady zahradnice Andrey: Fleků na paprikách se zbavíte snadno, způsobit je můžete třeba špatným zaléváním
Retro lekce v MasterChef Česko: Jak připravit španělské ptáčky jako od babičky?
Jarní cibulka 5x jinak: Grilovaná jako příloha odlehčí masité pokrmy, ve slaném koláči perfektně ladí se sýrem a smetanou