Těstoviny raz - dva...
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny si uvaříme al dente, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Do kastrůlku si dáme rozehřát máslo, na něj dáme pokrájenou cibulku a za chvilku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny si uvaříme al dente, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Do kastrůlku si dáme rozehřát máslo, na něj dáme pokrájenou cibulku a za chvilku…
Vařené brambory nakrájíme na plátky a položíme je do zapékací misky.Proložíme je klobásou, zeleninou krájenou na kostičky a lístky máty.Postupně připravíme 5 vrstev.Ty…
Do veľkého hrnca vložíme kuracie chrbty a krídla, zalejeme studenou vodou, osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme pomalým varom, len sotva znateľným…
Na masti speníme drobne nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme mletú papriku, pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájané zemiaky, bobkový list, chvíľu restujeme. Zalejeme…
Rozpálíme pánev. přidáme máslo, nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme osoleného a opepřeného kapra. Polijeme šťávou z citronu Až je kapr hotový tak ho vytáhneme z…
Do misky nalijeme mléko, žloutky oddělené od bílků a sůl. Rozmícháme a přidáme mouku, pr.do pečiva, nakrájené uzené na malé kostky. Smícháme a dáme nakrájený rohlík,…
Maso opečeme v hrnci, vařečkou ho rozdělujeme, aby z něj nebyly velké hrudky. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a když trochu pustí šťávu, přidáme krájenou…
Brambory omyjeme, nařízneme do kříže a potřeme rozpuštěným máslem. V pekáčku při teplotě 200 st. C pečeme asi 20 minut. Papriky a kukuřici nakrájíme na nudličky, ostatní…
Do hrnce si dáme vodu a do ní přidáme masox, celou cibulku i se zelenou částí nakrájenou, česnek, papriku, kmín, majoránku a přivedeme k varu. Po chvíli dáme tavený sýr,…
Zeleninový vývar přivedeme k varu a vložíme do něho tuříny - oloupané a nakrájené na menší kousky. Vaříme doměkka, necháme trochu zchladnout, je-li třeba osolíme a…
1. Stehna omýt, očistit, ze všech stran osolit. 2. V kastrolu rozpálit oba oleje a přidat nahrubo nakrájenou (očištěnou) mrkev a petržel. Po chvilce přidat cibuli…
Vejce vyklepneme do misky, přidáme 2 lžíce studené vody, našleháme a osolíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubší nudličky a zamícháme do vaječné směsi. Na pánvi…
- petržel a jehličky rozmarýnu si opláchneme a nasekáme na jemno - cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky - omyjeme a osušíme si krůtí stehna - vezmeme hrst…
Květák rozebereme na drobné růžičky, žampiony a papriku nakrájíme na proužky a mrkev nastrouháme nahrubo. Máslo rozpustíme, dáme na něj mrkev a chvilku smažíme. Pak…
K mletému masu přidáme žloutky, nasekanou zelenou petržel, sůl, pepř a promícháme. Z této směsi vytvoříme malé karbanátky, které usmažíme dozlatova. Příprava omáčky…
Čočku přebereme, propereme a necháme namočenou přes noc. Pak ji dáme s vodou vařit do tlakového hrnce spolu se zeleninou nakrájenou na kostičky a hovězím bujónem.…
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky.Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a spařenou v horké vodě (aby nezpůsobovala nadýmání)…
Všechnu mraženou zeleninu propláchneme vřelou vodou a necháme okapat. Na pánev dáme trochu oleje a obděláme fazolové lusky, poté přidáme bílé fazolky spolu s chilli…
Zeleninu (zatím bez zelí) jsem pokrouhal v robotu na nejmenší nudličky a vysypal na rozpuštěné máslo do většího polévkového hrnce. Zaprášil drceným kmínem, nechal…
Postup: Do mísy dáme nakrájené rohlíky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme – dle chuti ( můžeme přidat i směs provensálského…
Rozmrazené filety umeleme na masovém mlýnku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli, kmín, špetku soli a petrželku. Všechno důkladně promícháme a dáme…
Na máslo dáme na proužky nakrájenou kapustu a pokrájenou hlívu a podusíme. Pak zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme do změknutí kapusty. Mezi tím si smícháme…
Tarhoňu usmažíme na oleji dorůžova, zalijeme vodou, osolíme a dusíme do vyvaření vody. Podle potřeby vodu doléváme. Do zapékací mísy dáme olej, nakrájenou cibuli a…
Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do…
Jak na dokonalý buřtguláš? Chuť vylepší vývar nebo trocha rajského protlaku, záleží ale i na správném množství cibule
Sbírka potravin proběhne již tuto sobotu v obchodech Tesco. Darovat online mohou zákazníci až do Štědrého dne.
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet