Dušený okoun a fit brambory
Recept ještě nebyl hodnocenOkouna osolíte a opepříte. Na pečicí papír nalijete rozpuštěné máslo. Položíte okouna, přidáte jarní cibulku, pórek, máslo, polijete citronem, zabalíte pečicím papírem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Okouna osolíte a opepříte. Na pečicí papír nalijete rozpuštěné máslo. Položíte okouna, přidáte jarní cibulku, pórek, máslo, polijete citronem, zabalíte pečicím papírem…
Uzené ryby, můžeme natrhat na menší kusy dáme do pekáče, docela hutně posypeme kořením, buď originálního, nebo si ho uděláme doma smícháním: mořské soli, petržele,…
Z chřestu odkrojíme dřevnatou část a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme cca 6 minut. Vyndáme z vody, oddělíme hlavičky a stonky nakrájíme na menší kousky. …
Dáme vařit maso spolu se zeleninou.Přidáme sůl a kari a váříme do měkka.Když je vše měkké,maso vyndáme a obereme.Zeleninu rozmixujeme na krém a zahustíme smetanou.Krátce…
Rajčata spařím, zbavím je slupky a pokrájím na silnější plátky. Lehce osolím a obalím v posekané nati. Z vajec si oddělím bílky, udělám sníh. Utřu žloutky se solí a…
Houby / Jidášovo ucho/ namočíme na 2 -3 hodiny do vody. Potom je přecedíme a pokrájíme na menší kousky a zbavíme tvrdších částí. Očištěnou a omytou zeleninu dáme vařit…
Očištěnou zeleninu s houbami /použil jsem cca 20 deka mražených suchohřibů, nakrájených na velké kousky/ i s kouskem kosti /malý zbytek od páteře z vykoštěné krkovice/…
Maso nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel na kolečka, cibuli nadrobno a vše prudce opečeme na sádle. Ochutíme česnekem a solí, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.…
Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme. Náplň: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme,…
Mrkev, petržel a sýr nastrouháme najemno, promícháme a smícháme s celým vejcem. Rybu necháme rozmrznout, naporcujeme, lehce osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a na…
Troubu předehřejme na 200 °C. Sójové maso uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme, necháme zchladnout a vymačkáme vodu. Fazole propláchneme, necháme okapat a promixujeme…
Oprané fazole den předem namočte a pak povařte do změknutí. Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu a cibuli a vše vmíchejte do vařených fazolí. Přidejte bobkový a…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme a mírně osmahneme na másle. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vše vložíme do vroucího vývaru a vaříme do měkka. Omyté cukety…
Na plech jsem položil kapříka, trošku potřeného česnekem se solí, pokmínovaného. Obsypal ho veškerou zeleninou, kterou jsem našel, včetně půl sáčku mražené polévkové.…
V hrnci nechám rozpálit lžíci sádla. Na sádlo vsypu na kostky nakrájený bok a zarestuji jej. Pak přisypu na kostky nakrájenou klobásu. Přidám nové koření a bobkový list…
Králičí maso prošpikujeme slaninou.Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme,přidáme zeleninu,koření,sůl a do…
Polévka: do hrnce s vodou dáme vařit vepřovou kost, 2 mrkve, petržel, celer, cibuli a jarní cibulku. Vše můžeme nechat v kuse nebo nakrájet na větší kousky. Přidáme kmín…
Šunku + korbáčiky nakrájíme na kousky a prolisujeme lisem na česnek (chce to mít čas a trpělivost). Do takto vzniklé velejemné hmoty přidáme vajíčko a česnek (taktéž…
Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je…
Zeleninu na polévku uvaříme do měkka, brokolici vaříme samostatně. Po vychladnutí zeleniny vše dáme do mixeru, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Dokořeníme. Můžeme…
Hovězí maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kusy nakrájený celer, mrkev, petržel a chvíli restujeme. Přidáme osolené, opepřené maso a…
Omyté maso vložíme do studené vody, osolíme a zvolna přivedeme k varu. Odebereme vznikající "šum", přidáme svazek libečku, cibuli (vcelku, zbavenou vnější "slupky"),…
Řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na hodně tenké nudličky. Olej s hořčicí a limetkovou šťávou důkladně rozšleháme vidličkou, přidáme řepu, lehce osolíme,…
Zeleninu nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme na jemno. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou…
Dijonská hořčice: Dochucovadlo, které zbožňoval už francouzský král Ludvík XI. a básnil o něm i Shakespeare!
Jídelní rozmary slavných: Brad Pitt propaguje veganství, ale na tomhle šťavnatém burgeru by si určitě pochutnal
Libečková sůl je hit jara a léta: Z obyčejného chleba s máslem udělá delikatesu a dochutí i další jídla