Taštičky plněné masem s hořčicovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenVařené těstovinové taštičky s náplní mletého masa a hořčičnou omáčkou vypadají na pohled složité na přípravu. Na tuto zdánlivou pracnost ale zapomenete při ochutnání.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vařené těstovinové taštičky s náplní mletého masa a hořčičnou omáčkou vypadají na pohled složité na přípravu. Na tuto zdánlivou pracnost ale zapomenete při ochutnání.…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
S teplým počasím přichází také období oblíbených letních grilovaček. Vsaďte na sytou masovo-zeleninovou směs, plnou různých chutí, pečenou v alobalu. Díky její příjemné…
Noky uděláme domácí, ale kdo má rád, použije koupené.Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, ty menší na čtvrtiny nebo půlky. Cibuli očistíme a nasekáme…
Dozlatova usmažené karbanátky jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte je ozvláštnit přidáním hermelínu, získají tak zajímavou smetanovo-sýrovou chuť. Karbanátky si nejlépe…
Salát Caesar je známý a velmi oblíbený. My jsme jej použili jako komponent do osvěžujícího wrapu, který můžete připravit na večeři nebo třeba na letní piknik. Tortillu…
S konzervovanou cizrnou se dají připravit různé dobroty, které nezaberou příliš času, ale přitom dostatečně zasytí a dodají spoustu živin. Tyto nočky mohou posloužit…
Což takhle dát si špenát? Jako děti jsme ho nenáviděli, ale v dospělosti ho milujeme. Špenát se zakysanou smetanou a parmazánem, doplněný bramborovými knedlíky s…
Buchty nemusíme připravovat jen na sladko. Výborné jsou i slané, plněné uzeným masem. Připravíme je z kynutého těsta, do kterého zabalíme náplň z masa, smažené cibulky a…
Květák je velmi oblíbená a u nás snadno dostupná zelenina. Pokud hledáte změnu od tradičně smaženého květáku, vyzkoušejte tyto placičky. Nadrobno nakrájený květák…
Tento pokrm je ideální jako hlavní chod pro vegetariány i pro milovníky exotických jídel. Připravte si tuto barevnou a voňavou delikatesu a užijte si výlet do světa…
Vyzkoušejte knedlík z krupičky a rohlíků místo klasické verze houskových kynutých knedlíků. Jednoduchá a rychlá příprava vás okouzlí. Můžete pak knedlík podle našeho…
Naložený lilek, je tradiční řecká delikatesa, která spojuje jemnost lilku s výraznou chutí česneku a voňavého olivového oleje. Tento lahodný pokrm je ideální jako…
Toto rychlé a chutné jídlo spojuje šťavnaté kuřecí maso s výraznou chutí koření a jemností smetany. Je skvělou volbou pro všední večeře, kdy potřebujete rychle připravit…
Guláš z hlívy ústřičné je skvělou alternativou k tradičnímu masovému guláši, plný chutí a vůní koření, které podtrhuje jemnou chuť této zdravé houby. Tento výživný pokrm…
Příprava tohoto jídla je sice trochu náročnější, výsledek ale stojí za to. Měkké a šťavnaté plátky masa z divočáka, výrazná omáčka ochucená lesními houbami a nekynuté…
Tento vydatný a chutný oběd připravíme zcela bez masa. Dušenou červenou řepu ochutíme aromatickým fenyklem. Řepu podáváme s vařenou rýží a bílými fazolemi, které pro…
Očištěný, omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Papriku, rajče a nať pokrájíme, jogurt smícháme s tatarskou omáčkou,…
Směs ze sáčku smícháme se 400 ml vody a necháme odležet. Zeleninu nebo maso umeleme s cibulí (já jen promíchala mleté maso s cibulkou na kostičky)a okořeňte.Vyválíme na…
Zázvor nakrájíme a zpěníme na tuku, pak přidáme párky nakrájené na kolečka, strouhanou mrkev, chilli, osolíme a zalijeme vývarem z bujonu. Uvaříme a všechno rozmixujeme…
V hrnci si rozpustíme máslo, dáme na něj osmažit nakrájené cibule nadrobno do sklovita. Zatím si velkou cuketu okrájíme, menší nemusíme a nakrájíme jí na kostičky, které…
Očištěné žampióny drobně nakrájíme a osmahneme na oleji. Trošku podlijeme vodou, okmínujeme a podusíme doměkka. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.…
Brambory oloupeme, pokrájíme na tenčí kolečka a dáme s drceným kmínem, solí a bylinkami povařit na 5 minut. Uvařené, osušené plátky brambor poklademe do pečící…
Brambory oloupeme či oškrábeme, pokud máme nové brambory. Dáme je do vody, osolíme a vaříme do změknutí (ne moc měkké, aby se nerozpadly)Když jsou brambory vařené, tak…
Levná hrstková polévka podle tradičního receptu zasytí rodinu a nezruinuje rozpočet
V MasterChef Česko 2023 skončila Joy: Na její hladové žaludy, krájení narovno a další hlášky ale nikdo nezapomene
Hladové hostiny Františka Josefa I.: Nedojedené zbytky jídla hostům brali přímo od úst