Mufloní kýta
Recept ještě nebyl hodnocenPrísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Všechny suroviny dáme do vhodné mísy a zpracujeme v těsto - nejlépe rukama, důkladně. Nemusíme nechávat odležet, pokud nestíháme, tak noc v lednici nevadí - jen před…
Nejdrive pripravime mouku, do ktere pridame sodu, prasek do peciva, sul, skorici a ovesne vlocky. Dobre promichame.Do vetsi misky dame hnedy cukr a olej a uslehame…
Mouku smícháme s kořením, pečicím práškem, kakaem a špetkou soli. Na chvíli odložíme a mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Prošleháme mléko s vejciK…
Ano, takový recept přesně patří k předvánoční době. Výborné kynuté těsto, lahodná a sladká ořechová náplň. Moučník voní rumem, skořicí a máslem. Navíc je i ozdobou stolu…
V naší tradiční kuchyni se s kynutým těstem pracuje velmi často. Připravíte z něj buchty, koláče, záviny, bábovky nebo jiné drobné pečivo. V tomto receptu tak najdete…
Nic neudělá po letním obědě větší radost, než kopec napečených slaďoučkých lívanců. Kypré lívanečky v kabátku z cukru a skořice jsou skvělá klasika. Určitě mějte…
Přestože jde o jednoduchý recept, výsledný koláč chutná skvěle. Vychutnáme si v něm osvědčenou kombinaci tvarohové náplně a švestek, které ochutíme skořicí. Povrch…
Přesnídávka z jablek a mrkve je levná, rychle připravená a skvělá i jako příkrm pro ty nejmenší. Přidat ji můžete do pudingu, do jogurtu, nebo si ji dát jen tak samotnou…
Koláč babího léta s oříšky, jablky a ostružinami je lahodné sladké potěšení, které spojuje sezónní ovoce a křupavé oříšky v dokonalé harmonii. Křehké těsto, šťavnatá…
Bábovka je považována za královnu mezi českými moučníky. Jednu takovou, co v sobě propojuje dokonale chutě, si můžete upéct na chladnější podzimní dny. Je plná povidel,…
Svařené víno se zázvorem zahřeje tělo i duši! Kombinace červeného vína, voňavého koření a pikantního zázvoru přináší příjemné aroma a jemně kořeněnou chuť, která rozzáří…
Mandlové obláčky s medem jsou jemné a nadýchané cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku. Kombinace mandlí a jemného ovocného nádechu dává těmto obláčkům…
Různorodé tvary vykrájené z medového těsta plného koření, to jsou tradiční perníčky. Jejich povrch zdobíme tradičně bílkovou polevou připomínající sníh. S jejich…
Do hrníčku nasypeme 1 polévkovou lžíci cukru a stejně tolik skořice mleté, 3 až 4 lžíce másla. Vše smícháme a přemístíme do menší mističky. Mističku se směsí ozdobíme…
Omytá jablka nakrájíme na tenké klínky a ihned pokapeme šťávou. Ořechy nasekáme na hrubo. Brusinky můžeme chvíli předem namočit do rumu, ale není to nutné.Vybereme…
V těchto košíčcích je použita nezvyklá náplň z bílého máku. Společně se skořicí a rumem dává cukroví lahodnou chuť. Bílý mák má oříškovou chuť, proto ho lehce můžete…
Máslo rozpustíme a pak ho vlahé dobře smícháme s ostatními surovinami.Lžící tvoříme na pečící papír placičky, které pak při 150-170°C upečeme dorůžova. (Občas do směsi…
Všechny přísady odměříme do hlubší mísy a vymícháme v ne příliš husté těsto. Nalijeme ho na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25-30 minut. Po…
Jablíčka nakrájíme na co nejtenčí plátky, já krájela nožem, ale myslím že by to šlo i na struhadle nebo škrabkou na brambory. Plátky jablek promícháme se skořicí, pokud…
Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme kosočtverečky a upečeme. Vychladlé slepujeme meruňkovou marmeládou a poléváme čokoládovou polevou.…
1. Z ingrediencí rychle uhníst těsto. Rozdělit na 2 části (placky), zabalit do folie a hodinu chladit v lednici. 2. Jablka nakrájet na silnější plátky, smíchat se…