Kokosové štafetky
Recept ještě nebyl hodnocenŠtafetky jsou tak trochu retro moučník, má ale stále dost obdivovatelů, kteří si na něm pochutnávají. Můžete si zvolit, jestli budou mít konečnou podobu válečků,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štafetky jsou tak trochu retro moučník, má ale stále dost obdivovatelů, kteří si na něm pochutnávají. Můžete si zvolit, jestli budou mít konečnou podobu válečků,…
Na vrcholu jara se začnou červenat jahody v záhonku a nastává tak doba k jejich zpracování. Jako víkendový dezert si pak můžete připravit tento lehký smetanový krém do…
Masové směsi se zeleninou se těší velké oblibě hlavně pro svoji nenáročnou přípravu a plnou chuť. Směs z krůtího masa, které je dietní a navíc plné bílkovin, se…
Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a…
Dorty mohou být různých tvarů a příchutí, ale zpravidla se každý drží osvědčené klasiky. Kulatý dort, který má ve svém základu piškot s trochou kakaa uvnitř skrývá…
Skvělý nepečený a rychlý čokoládový dortík. Pokud máte rádi čokoládu a nechcete trávit moc času v kuchyni, potom je pro vás tento dezert jako stvořený. Recept je plný…
Větší polovinu mléka dáme zahřát společně s cukrem a solí.Ve zbývajícím studeném mléku rozmícháme kukuřičný škrob.Do horkého mléka nalijeme mléko se škrobem a za stálého…
• Na větší pánvi zpěníme máslo, přidáme cibuli a 5 až 6 minut na mírném ohni, občas zamícháme. • Teplotu stáhneme, přidáme kari koření a mícháme další 3 až 4 minuty. •…
Postup přípravy je tak nějak už obligátní a dobře určitě uděláte, když si na vaření vyhradíte více času. Ne snad, že by vyžadoval tolik aktivní činnosti, ale hovězí…
V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do světlé pěny. Postupně přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z…
Maso, papriku, rajčata nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme do sklovita. Přidáme maso s kořením a osmahneme do zhnědnutí masa, přidáme rajčata,…
Vymažte zapékací mísu máslem a na dno rozetřete část povidel. Okrájejte kůrky z toustového chleba a na pečícím papíru položte tři vedle sebe, rozválejte (tím se spojí),…
První den do většího hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Mezitím nalámejte čokoládu do nádoby, ve které později šlehačku vyšleháte. Čokoládu zalijte horkou…
Uvařime špagety.Na másle osmažíme cibulku se slaninou nebo bokem a přidáme na plátky nakrájený česnek. Necháme ho provonět a přidáme špenát.Nalijeme smetanu a přidáme…
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a naředíme ji tukem, aby nebyla moc hustá. Poté si oloupeme banány, které ponoříme do čokolády, vyjmeme, necháme okapat na mřížce…
Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a česneku. Osolíme a opepříme. Restujeme do změknutí.Gnocchi uvaříme v…
Česnek utřeme se čtyřmi špetkami soli.Máslo necháme zpěnit a zasypeme hladkou moukou.Usmažíme žlutou jíšku, do které vmícháme utřený česnek a jakmile zavoní, přilijeme…
Korpus: Máslo pokojové teploty vyšleháme s oběma cukry. Jedno po druhém zašleháme i vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme přes sítko do ušlehané směsi.…
Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější dorty, milují ho zvláště děti. Recepty na Krtkův dort se většinou liší jen v náplni, která se na banány vrší. Tato náplň je…
Chřest, zapečený tuňák vonící po tymiánu a krémová citronová omáčka - tato kombinace vás jistě nadchne. Jídlo chutná skvěle a nazdobené citronem a větvičkou rozmarýnu…
Pařížské s krémem z Ledových kaštanů, posypané nastrouhanou čokoládou Margot, jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť je opravdu skvělá. Nejlépe chutnají v kombinaci s…
Tato domácí salámová pomazánka je chutná a jednoduchá, může být rychlou volbou pro svačinu nebo snídani. Pokud hledáte způsob, jak využít zbytky salámu, tento recept je…
Jemná, nadýchaná a lehce pikantní pomazánka, kterou si můžete připravit na snídani nebo na večeři. Tvaroh se smetanou dochutíme čerstvou pažitkou ze zahrádky, která dodá…
Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo…