Nepečený citrónový cheesecake
Recept ještě nebyl hodnocenCheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Velmi oblíbená forma podávání surimi - nebo-li krabích tyčinek. Salát se hodí na plátky veky nebo jako sytý svačinový. Levná alternativa skutečného salátu z humrů.…
Krásně nazdobené vánoční stromečky z perníkového těsta ve sváteční výzdobě určitě nepřehlédnete. Díky rozmanité směsi koření pěkně voní. Ozdobte je citronovou polevou a…
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
Mascarpone je jemný krémový sýr ze smetany, který se používá zejména ve sladké kuchyni. S postupem v tomto receptu si jej snadno můžete připravit i doma. Je potřeba jen…
Vůně perníku v kombinaci s jablky je pravou chutí podzimu. Vláčná náplň z jablek ovoněných perníkovým kořením a lahodného krému z mascarpone a zakysané smetany vás…
Jedlé kaštany mají lahodnou chuť a navíc prospívají našemu zdraví. Jedním z mnoha způsobů jak je připravit, je toto dobré nepečené cukroví. Z rozemletých kaštanů…
Raffaello kuličky jsou plné bílé čokolády a kokosu, uvnitř vláčné s křupavou mandličkou. Připravte si je podle tohoto receptu i s kapkou bílého rumu a uvidíte, že vás…
Vánoce jsou za dveřmi a málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Stálicí je kromě vanilkových rohlíčků i křehké cukroví z lineckého těsta. Tento recept nabízí…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Tak tohle je něco pro milovníky máku! Křehký koláč s makovou náplní je ideálním receptem pro začátečníky. Hotový ho máte do hodiny se vším všudy. Náš tip: koláč je hodně…
Jablka nakrájíme na malé kostičky. Utřeme tuk s cukrem, pak přidáme vejce, vanilku, mouku s práškem do pečiva, sůl, citronovou kůru a šťávu. Řádně promícháme, přidáme…
Hledáte jemnou pomazánku pro rodinu k večeři, něco se zeleninou pro děti do školy, něco s tvarohem po pořádném cvičení nebo něco snadného k víkendové svačině?…
Pomerančová marmeláda je hitem například v Británii. Můžete s ní upéct maso na pomerančích, nebo ji vyzkoušet v typických francouzských palačinkách crepes Suzette. Její…
Korpus oblíbený pro svoji zelenou barvu na vás čeká v tomto receptu. Ať již ho připravíte na plech nebo pouze do dortové formy, dozdobte ho vaším oblíbeným krémem,…
Žloutkové dortíčky svou jasnou barvou rozzáří sváteční stůl. S těstem se velmi dobře pracuje, když je odleželé, nelepí se při rozvalování. Konečné zdobení je na vás, zda…
Bílky, cukr a sůl vyšleháme hodně dotuha. Pak přidáme citronovou šťávu a Solamyl a ještě chvíli šleháme.Do cukrářského sáčku uděláme špejlí 2 tenké proužky gelovou…
Čas od času si dopřejeme k snídani lehoučké vafle. Těsto si můžeme připravit předem, pak jen po troškách pečeme ve vaflovači. Zdobíme nejčastěji šlehačkou a ovocem,…
Pro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
V mističce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, rozmarýnem a kořením. Maso mírně naklepeme a naložíme do směsi.Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na menší…
Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Avokádo rozpůlíme, vytáhneme pecku a vydlabeme do nádoby, kde budeme šlehat. Přidáme všechny suroviny a vyšleháme do pěny.Dochutíme dle svých chutí a podáváme na…
Zeleninové jídlo z jednoho pekáčku, které zachutná i zarputilým fanouškům masa. Řeč je červené řepě, pečené s cibulí a brambory, provoněné provensálským kořením.…
Holka u plotny radí: Podle jednoho receptu uděláte perník nebo jahodovou buchtu s drobenkou. Jak na to?
Obložené chlebíčky jsou český vynález. Ty Paukertovy milovali už Hugo Haas i prezident Masaryk
Retro okénko: Fialky se kdysi vyráběly z opravdových květů fialek. Tyto voňavé bonbóny stály 1 Kčs, teď za sáček dáme 50 Kč