Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenDušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 749 kJ / 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,70 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 30,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět.…
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa…
Čočku, oba druhy rýže, hrachové vločky a sušenou zeleninu uvaříme v 2-násobném množství osolené vody, do které přidáme lžičku oleje - na mírném ohni dusíme do vstřebání…
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, propláchneme a necháme okapat na sítku. Košťál oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme vařit. Dáme stranou trochu…
V pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme rýži.Přidáme mražený špenát, promícháme, osolíme a přidáme sušenou zeleninu.Podlijeme trochou mléka a pomalu pod pokličkou dusíme…
Jogurt smícháme s olejem, česnekem, koprem a pepřem, osolíme podle chuti a dáme vychladit.Cuketu nakrájíme na hranolky. Koření rozmícháme v oleji a potřeme jím hranolky…
Očištěné maso, bílou část cibulky a žampiony nakrájíme.Rozehřejeme hlubokou pánev, dáme do ní olej, přidáme maso, orestujeme ho a necháme zatáhnout ze všech stran.…
Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…
V hrnci zahřejeme olej, nasypeme římský kmín, garam masalu a chvilku restujeme, až se vše rozvoní.Cibuli nakrájíme na hrubé kusy, přidáme ke koření a osmažíme. Mrkev a…
Sójové nudličky vaříme ve velkém hrnci podle návodu v osolené vodě, stačit by ale mělo 10 min. Přecedíme, hrnec naplníme studenou vodou, vložíme nudličky do vody a…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Jak správně skladovat vejce a jak poznat, zda jsou ještě čerstvá? Pomůže jednoduchý trik se sklenicí a vodou
Ani cukr, ani lepek! Nejnebezpečnější věcí ve vaší kuchyni je tichý zabiják jménem E621
Pečeme s Ivou: Neskutečně nadýchané a jemné trojhránky jsou plné slunečnicových semínek