Vánoční čaj - vařený
Recept ještě nebyl hodnocenK vůni vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K vůni vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet.Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout. Krkovici…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Přidáme mléko, olej a mouku smíchanou se sodou a skořicí. Nakonec do těsta vmícháme marmeládu. Na vymaštěný a strouhankou vysypaný…
Začneme náplněmi: mák krátce povaříme v mléce s cukrem, přidáme nastrouhanou kůru a necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a pudinkovým…
Do mléka dáme lžičku cukru, droždí a necháme kynout. Do mísy robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo necháme rozpustit. Do mísy robotu přidáme kvásek a rozpuštěné…
Uvaříme rýži skoro doměkka s mlékem. Mléko přidáváme postupně a často mícháme. Necháme vychladnout.Do vychladlé rýže přidáme žloutky s cukrem a sníh z bílků.Do máslem…
Uvaříme bulgur klasickým způsobem.Máslem vymažeme zapékací mísu, vsypeme uvařený bulgur, pocukrujeme ho a poklademe vypeckovanými švestkami.Vejce rozšleháme s mlékem a…
Koláčovou formu nebo remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a…
Nástup podzimu hlásí také dozrání posledních zbytků z úrody v zahradě. Na koláč z tohoto receptu tak můžete použít třeba švestky. Klasické těsto s vanilkovým pudinkem…
Nadúrodu švestek není třeba sbírat pouze do slivovice či povidel. Pěkné, zdravé švestky opláchneme, vypeckujeme a všechny najednou usušíme na plechu v troubě. Dobře…
Koláč z rebarbory je známá klasika. V tomto receptu ale kyselou chuť rebarbory v náplni zkombinujeme se švestkami a kaštanovým pyré. Na výsledku si jistě pochutnáte.…
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě. Promícháme ji dle chuti se skořicí, cukrem. Polovinu ji vsypeme do máslem vymaštěné zapékací nádoby. Potřeme tvarohem. Na tvaroh…
Nejdříve uděláme kvásek. Do misky rozdrobíme kostku droždí, zasypeme lžící cukru, necháme společně rozpustit, zalijeme cca 10 lžícemi vlažného mléka a poprášíme lžící…
Omyté, vyloupané švestky dáme do hrnce, podlijeme vodou, posypeme cukrem, vanilkou, skořicí a za stálého míchání vaříme do měkka. Pak švestky rozmixujeme, ale tak, aby…
Hrnek cukru (krupice) a vajíčka vyšleháme do pěny. Pak pomalu přidáme mouku, olej, vlahé mléko, vanilkový cukr a nakonec prášek do pečiva. Dobře všechno promícháme a…
Receptů na kefírové moučníky jsou desítky, jedno je ale všechny spojuje - díky kefíru jsou příjemně vláčné a nedrobí se. Doplnit je můžeme ovocem podle vlastní chuti a…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, s oběma cukry a ořechy.Do této sypké směsi přidáme smetanu, prošlehanou s vajíčky a olejem.Promícháme a nakonec zlehka zapracujeme…
Maková bublanina je lahodný moučník, který spojuje vláčnost máku s ovocnou svěžestí švestek. Tato bublanina je ideální volbou pro všechny, kdo mají rádi sladké pečivo s…
Palačinky můžeme připravovat na mnoho způsobů, například jako dezert, naslano i nasladko jako hlavní chod. Zapékané palačinky plněné tvarohem a dušenými švestkami jsou…
Upečte rafinovaně lahodné koláče s kombinovanou náplní. Sezóna švestek vrcholí a modré plody jsou lahodné a sladké. V kombinaci s mákem, povidly a sladkou drobenkou vás…
Výborný koláč pokladený kompotovaným ovocem a kopečky povidel rozmíchanými s rumem, posypaný skořicovou drobenkou, je plný chutí a dokonalých vůní. Za hodinku máte…
Na těsto uvaříme brambory a vychladlé nastrouháme najemno. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a oběma cukry. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme ručně těsto…
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a švestky na drobno, česnek na plátky. Na oleji usmažíme cibuli do zlaté barvy a před koncem přidáme česnek. Přihodíme maso a…
Šterc - rychlý staročeský pokrm vonící jíškou vás vyjde na pouhých 12 Kč. S opraženou cibulkou chutná přímo báječně
Jak na vepřové škvarky a sádlo pečené v troubě: Pomalé pečení a odebírání tuku se postará o dokonalý výsledek
Novoroční jídelní zvyky a pověry: Čočka přináší blahobyt, s kuřecími pokrmy odletí štěstí, humr vás zavede do minulosti