Švestkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, másla, vejce, cukru a soli pečlivě vypracujeme tuhé těsto. Utvoříme kouli a necháme ji 30 minut odležet v chladničce. Švestky vypeckujeme. Na vymazaném plechu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, másla, vejce, cukru a soli pečlivě vypracujeme tuhé těsto. Utvoříme kouli a necháme ji 30 minut odležet v chladničce. Švestky vypeckujeme. Na vymazaném plechu…
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky…
Změklé máslo s vejci a cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a mouku, smíchanou se špetkou soli a kypřícím práškem. Vše ušleháme a vlijeme na velký plech s vyšším…
Cítíte tu sladkou vůni švestek, máku a vařených brambor? Že vám to připomíná dětství u babičky na chalupě? Tak neváhejte a připravte si i vy doma tyto skvělé bramborové…
Švestkové knedlíky se dají připravit na mnoho způsobů, tyto jsou z kynutého těsta ovoněného perníkovým kořením. Knedlíky se dají uvařit i v parním hrnci a posyp můžete…
Švestkové buchty patří mezi tradiční pochutiny naší kuchyně. Zvlášť pak ty kynuté. V tomto receptu najdete inspiraci na plněné kynuté buchty, tedy buďáky či slíváky, s…
Jáhly jsou snadno stravitelné, bezlepkové a lze je připravit na mnoho způsobů, přesto jde o poměrně opomíjenou surovinu. Ochutnejte je v klasickém staročeském nákypu s…
Jste milovníci švestek na koláčích, bublaninách, v buchtách i knedlích? Vyzkoušejte tento švestkový kompot a můžete modrofialovými sladkými plody doprovázet vaše…
Vohrnoušky jsou vskutku netradičním a zajímavým názvem pro moučníky. Co se pod ním tedy skrývá? Jsou to kynuté buchtičky plněné pudingem, které zdobí také půlky svěžích…
Přestože jde o jednoduchý recept, výsledný koláč chutná skvěle. Vychutnáme si v něm osvědčenou kombinaci tvarohové náplně a švestek, které ochutíme skořicí. Povrch…
Velké kynuté buchty, plněné čerstvými švestkami a makovou náplní, jsou opravdovou pochoutkou. Do pečení se mohou pustiti i začátečníci, s naším podrobným návodem je…
Uhnětené těsto rukama rozprostřeme na dno formy vyložené pečícím papírem. Potřeme bílkem a dáme do tepla kynout.Mezitím připravíme makovou náplň a drobenku. V rendlíku…
Všichni kdo mají rádi klasickou žemlovku (zemlbábu), jistě rádi vyzkouší tento recept, kde jsou jablka nahrazena švestkami, sypanými mákem a skořicí. Porce švestkobáby…
Cuketové koláče a buchty jsou hodně oblíbené a známé. Tento koláč je dokonale vyladěný, navíc krásně vláčný a díky cuketě v těstě i šťavnatý. Kombinace švestek a máku je…
Mlieko, múku, vajcia a štipku soli vymiešame na hladké cestíčko. Na panvicu na oleji lejeme vyššiu vrstvu cestíčka (asi dvojnásobne vyššiu ako na palacinky) a po opečení…
Ve velké míse smícháme droždí, cukry, mouky a sůl. Rostlinné máslo rozpustíme a nalijeme do něj mléko. Počkáme, dokud směs nevychladne cca na 37°C a poté jí vlijeme do…
Z uvedených přísad rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.Ze švestek vyjmeme pecky, švestky překrojíme na čtvrtiny. Žloutky, cukr…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej s mlékem a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto (je hustější) vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto…
Zpracování těsta: Smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, špetku soli a máslo, které se v něm zpracuje. Přidáme žloutky, zakysanou smetanou a uhněteme. Těsto…
Změklé máslo utřeme s vejci, přidáme oba cukry a prosátou mouku s práškem do pečiva. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko.Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme…
Z prísad na cesto vypracujeme hladké cesto a necháme ho cca 1 hod kysnúť. Potom cesto preložíme na vymastený plech a vlhkou stierkou alebo malým valčekom ho rozotrieme…
Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a vanilkový cukr. Znovu vyšleháme. Zlehka přidáváme mouku, smíchanou s mákem a kávou,…
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až droždí vzejde a udělá…
V míse v trošce vlažného mléka a cukru rozmícháme droždí na kašičku a necháme vzejít kvásek.Přilijeme zbytek mléka, vychladlé rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Do…
Poslední večeře princezny Diany byla jednoduchá: Omeleta se zeleninou a čerstvými houbami Lady Di chutnala
10 zapečených večeří: Jak na ty nejlepší šunkofleky, francouzské brambory a zapečený bramborák?
VIDEO: Otestovali jsme, kde se dobře najíst v Karlových Varech. Dopřát si můžete parádní burger, utopence i italské rizoto