Kynuté buchty s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenZ mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme…
Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny a rychle zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 30 min. do lednice. Na náplň si vyšleháme…
V kastrolku si rozpustíme tuk a necháme jej vychladnout. Do půllitrové misky rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a mouku a přidáme 150 ml vlažné vody. Asi po 15 minutách…
Do mouky nastrouháme studenou Heru a přidáme pivo a sůl. Zpracujeme těsto a necháme půl hodiny v lednici odpočinout. Mák spaříme horkým mlékem do hustší konzistence a…
Sýr nastrouháme. Ingredience dobře promícháme, z kvasnic neděláme kvásek!Těsto necháme hodinu vykynout.Jednotlivé dílky smotáme v rohlíčky, potřeme vejcem, poklademe…
Z mouky, 250 g cukru, jednoho žloutku, 160 ml mléka, hery, kakaa a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a dáme do mrazáku na cca 20…
Suroviny smícháme v těsto, pomocí kávové lžičky vykrajujeme bochánky, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky dáváme dál od sebe, pečením nabudou. Pečeme…
Mouku, změklou heru a tavené sýry zpracujeme rukama v míse nebo na vále v těsto. Z něho uděláme cca 20 – 25 koláčků do nichž vymáčkneme důlek a naplníme ho v případě…
Do nádoby pekárny vložíme vše ve známém pořadí a zvolíme program Těsto. Pokud pekárnu nemáme, uděláme kynuté těsto klasickým způsobem. Vykynuté, spíše tužší těsto…
Do nádoby pekárny vložíme vše ve známém pořadí a zvolíme program Těsto. Pokud pekárnu nemáme, uděláme kynuté těsto klasickým způsobem. Vykynuté, spíše tužší těsto…
Prosijeme mouku, přidáme moučkový cukr, přidáme vanilkový puding, nakrájenou heru a madličky. Přidáme žloutky a vytvoříme těsto, které uválíme do válečku. Těsto…
Z mouky, Hery a šlehačky udělám těsto, nechám do druhého dne odpočinout. Pak vyválím plát asi 4mm silný a vykrajuji různé tvary. Peču na 180 stupňů a ještě teplé…
Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne…
Do prosáté mouky přidáme kypřící prášek, špetku soli, heru, moučkový cukr, vejce, vlažné mléko a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny. Jednu část vyválíme a…
Změklou heru rozetřeme s vanilkovým cukrem i moučkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme žloutky, sníh z bílků a prosátou mouku. Nakonec vmícháme bílý jogurt.Těsto dáme…
Tuk rozpustíme v menším hrnci, přidáme tvaroh, osolíme a za stálého míchání vaříme na mírném ohni několik minut.Potom přidáme žloutek a ještě chvíli necháme povařit, až…
Veškeré suroviny na těsto smícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané větší koláčové formy (nebo plechu). Náplň, kterou vytvoříme spojením všech ingrediencí…
Mouku prosejeme s kypřícím práškem. Přidáme jogurt a na kousky nakrájený tuk. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme odpočinout při pokojové teplotě asi 15 minut…
Heru, vejce a cukr vyšleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, mák a šlehačku. Vše zamícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme cca při 180°.
Zmíněné suroviny zpracujeme v těsto kromě marmelády. Pak si lžící namáčenou ve vodě děláme na plech vyložený pečícím papírem hrudky do kterých děláme koncem vařečky…
Z mléka, cukru a kostky droždí uděláme kvásek. Než vykyne kvásek, smícháme mouku, tuk, vejce, tav. sýr a sůl a zapracováváme těsto, do kterého na konec přidáme kvásek.…
Libanonský salát fattoush: Lehký salát s vůní exotiky a bylinek je ideální lehkou letní večeří
6 nejlepších způsobů, jak uchovat rajčata na zimu: Dají se usušit, zamrazit, využít na protlak i fantastický domácí kečup
12 nejlepších zimních polévek pro zahřátí: Dáte si krkonošské kyselo, jihočeskou kulajdu nebo boršč?