Strouhaný koláč podle maminky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suché ingredience smícháme v robotu, přidáme na kostičky nakrájenou Heru, žloutek a mléko. Po zpracování těsto rozdělíme na polovinu a jednu dáme zatím do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suché ingredience smícháme v robotu, přidáme na kostičky nakrájenou Heru, žloutek a mléko. Po zpracování těsto rozdělíme na polovinu a jednu dáme zatím do…
Drobné křehké pečivo plněné nadýchanou cukrovou pěnou. To jsou kremrole. Tukové těsto se šlehačkou jednoduše vypracujeme, necháme uležet a poté jej motáme na trubičky.…
Pokud máte doma kostku tvarohu, můžete zkusit tyto velice jednoduché tyčinky. Těsto je jednoduché, perfektně se s ním pracuje, pěkně lístkuje a jde použít na slano i na…
Tento meruňkový koláč si vychutnáte s šálkem dobrého nápoje. Jednoduché těsto pokladete čerstvými šťavnatými meruňkami, štědře zasypete drobenkou a kokosovými lupínky,…
Tento meruňkový koláč si vychutnáte s šálkem dobrého nápoje. Jednoduché těsto pokladete čerstvými šťavnatými meruňkami, štědře zasypete drobenkou a kokosovými lupínky,…
Chystáte se dělat koblihy, ale přemýšlíte, jak je ozvláštnit? Co takhle vytvořit z kynutého těsta pletence? Z těsta vytvoříte válečky a ty vzájemně propletete a usmažíte…
Krásně žlutý a vanilkou vonící moučník jsme získali přidáním pudinkového prášku do těsta. Bohatá jablečná náplň, ochucená skořicí, skvěle sekunduje použitému těstu.…
Z mouky, Hery, vajíčka, cukru, mléka, citronové šťávy a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu odpočinout po dobu, než uvaříme…
Krásně žlutý a vanilkou vonící moučník jsme získali přidáním pudinkového prášku do těsta. Bohatá jablečná náplň, ochucená skořicí, skvěle sekunduje použitému těstu.…
Sacher v podzimním kabátku promazaný ostružinovou marmeládou je variací na tradiční vídeňský moučník. Díky přidané dýni je vláčný a ostružinová marmeláda mu dodává lehce…
Velké kynuté buchty, plněné čerstvými švestkami a makovou náplní, jsou opravdovou pochoutkou. Do pečení se mohou pustiti i začátečníci, s naším podrobným návodem je…
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v…
Máte velkou úrodu jablek a už jste vyzkoušeli všechny typy štrúdlů? Zkuste řezy s náplní z nastrouhaných jablek a vanilkového pudinku. Díky této náplni je těsto krásně…
Klasické křehké linecké cukroví můžeme připravit i z celozrnné mouky, což mu na lahodné chuti vůbec neubírá. Cukroví je křehké a pěkně voní po citronu i po vanilce. Po…
Pokud máte rádi linecké cukroví a punčový řez, máme pro vás dokonalé propojení. Linecké rohlíčky s punčovou nádivkou, máčené v čokoládě vám určitě zachutnají a možná je…
Chlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165°C. Z bílků a špetky soli, ušleháme v míse pevný sníh, do kterého pomalu…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Velký plech si vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a herou. Do hmoty zamixujeme kokos. V další misce si rozmixujeme ananasový…
Do mísy dáme vejce, na kousky pokrájený povolenou heru tuk a cukr. Elektrickým šlehačem rozšleháme do pěny. Nadrobíme do ní tvaroh . Nakonec vešleháme mouku smíchanou s…
Celá vejce šleháme s cukry do pěny, vešleháme rozpuštěnou a prochladlou Heru, pak tvaroh. Mouku s práškem a sodou vmícháme střídavě s mlékem a nakonec lehce vmíchneme…
Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr, žloutky, Heru, tvaroh a mouku s práškem. Půlku těsta dáme do formy, poklademe piškoty, které jsme vždy dva slepili…
Z mouky, tuku a piva zaděláme těsto a necháme ho přes noc uležet. Druhý den rozdělíme těsto na 3 díly, rozválíme, posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky. Přidáme…
Nakrájíme si jablka, rozpustíme Heru. Smícháme cukr, žloutky, van. cukr, kakao a Heru, přidáme mouku smíchanou s práškem do peč.Ušleháme bílky a vmícháme do směsi.…
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící prášek a mouku, vše smícháme v hladké polotuhé…
Omáčka z čerstvých okurek připomíná koprovku: Lehký pokrm na teplé dny, který voní bylinkami a osvěží kyselostí
Masopustní pohoštění jedna báseň! Usmažte si doma nadýchané koblížky jako od babičky
Talíř jako umělecké dílo: Vsaďte na jedlé květy a ozdobte pokrm tulipány či fialkami