Candát na přepuštěném másle s citronovým kaviárem
Recept ještě nebyl hodnocenRyby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra…
Kohúta rozporcujeme, osolíme, okoreníme a necháme stáť.V malom hrnci si pripravíme "mirepoix" - zmes na ochutenie omáčky. Na rozpustenom masle opečieme na jemno cibuľky,…
Základem každého grilování je dobře namarinované maso. Snadným řešením je pak maso kuřecí v marinádě, kterou přizpůsobíte své chuti. Takže ji můžete udělat třeba víc…
Kořeněný hermelín pomalu osmažíme a podáváme s bramborami a celerem, které upečeme potřené česnekovým olejem a ochucené bylinkami. Tato skvělá kombinace potěší nejen o…
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer. Krátce zarestujeme, přidáme rajčata, zasypeme paprikou.…
Mozečky asi na hodinu vložíme do studené vody s octem, propláchneme, očistíme od blan a krevních cévek, propláchneme a povaříme 10 min. v osolené vodě spolu s bylinkami.…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet. V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm…
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme je v pekáčku na másle spolu s bobkovým listem a a pár kuličkami jalovce. Zbytek jalovce nadrtíme najemno v hmoždíři…
Houby si předem namočíme do vlažné vody. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce. V pekáčku na…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto které bude hladké a pevné, pracujeme rychle, protože při delším hnětení těsto gumovatí. Vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do…
Rohlíky, nakrájené na kostky, prolijeme mlékem a necháme nasáknout. Špek nakrájíme na maličké kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme, 1 cibuli nakrájíme na jemno. Vše…
Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Poté vývar slijeme do jiné nádoby a květák rozebereme na růžičky.V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme na…
Mrkev, brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kousky různé velikosti a rovnoměrně dáváme ho hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, předem lehce vymazané olejem. K tomu…
Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přihodíme česnek, necháme chvilku opékat, pak fazolky, lžičku tymiánu. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchnuté a okapané na…
Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte.…
Sýr nakrájíme na drobno nebo nadrobíme, olivy překrájíme na plátky.Z tymiánu utrháme lístky, nškolik jich odložíme.Oloupanou cibuli nakrájíme nebo postrouháme na kolečka…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
V hrnci rozpusťte máslo a olej. Vsypte cibuli a česnek a míchejte, až se máslem a olejem obalí.Poprašte cukrem, tymiánem, solí a pepřem, případně chilli, a promíchejte…
Letní dny jsou zpravidla plné pokrmů z plodin, které nám rostou na záhonu. Tři takové suroviny můžeme zpracovat do tohoto bezmasého pekáčku. Brambory, cuketu a dýni…
Kdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem…
Platýse opláchneme a osušíme.Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček si vymažeme máslem poklademe kolečka cibule.Platýse potřeme citronovou šťávou osolíme a…
Trápí vás nepříjemná bolest břicha? 7 potravin, které vám od ní rychle pomohou!
Recepty ze zelených fazolek: Zkuste je podle Marcela Ihnačáka nebo zapečené se strouhankou
Sváteční Prostřeno: Kuře s mandlovou nádivkou nebo mladé jehněčí s kapustovými brambůrkami? Co si vyberete?