Flambovaný rump steak s omáčkou s brandy
Recept ještě nebyl hodnocenSteak minimálně hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Steak minimálně hodinu před pečením vyjmeme z lednice, aby získal pokojovou teplotu. Potřeme z obou stran lehce olejem, opepříme a posypeme hojně nasekanými bylinkami…
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme k nemu mäso. Niekoľko minút miešame, kým sa nezatiahne a zmení farbu na hnedú Pridáme nastrúhanú mrkvu a cibuľu, cesnak, zase…
Nejprve si dáme vařit propláchnutou quinou do osolené vody ( 1 díl quinoy a 1,5 dílu vody). Vaříme 15-20 minut, poté odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut. Veškerá…
Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Maso…
Šalotku nakrájejte nadrobno a osmažte na 40g másla dozlatova. Mezitím dejte vařit brambory ve slupce do osolené vody. Jakmile budou brambory hotové (zapíchnete do…
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku asi dva…
Maso naklepeme, po stranách nakrojíme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme česnekem a posypeme nasekaným tymiánem. Uložíme na noc do ledničky.Na pánvi rozškvaříme…
Uprostřed masa uděláme otvor ostrým nožem. Nožem pootočíme, abychom vytvořili skulinu. Naplníme ji brusinkovým želé a okraje spíchneme párátkem nebo ucpeme např. kouskem…
Srdce pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Slaninu nakrájíme na menší špalíčky, dáme ji do kastrolu a pomalu škvaříme.Když je do sklovita, přidáme máslo a olej …
Špekáčky oloupeme a překrojíme napůl, po vrchu nakrájíme do křížku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá půl kolečka.Špekáčky vložíme do pekáčku, zasypeme cibulí,…
Hermelíny podélně rozřízněte na poloviny a lžičkou vydlabejte středy.Vydlabaný obsah v misce promíchejte s nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Dochuťte solí a pepřem…
Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli…
Pokud se chcete dobře najíst a zároveň i trochu ušetřit, nejlepší variantou jsou pomazánky. Příprava pomazánek není finančně, časově ani jinak náročná. Pokud máte…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, cibuli na osminky, a žampiony na čtvrtky. Maso naložíme minimálně na hodinu do marinády z uvedených surovin.Mezitím na oleji…
Klasické lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem zná snad každý. Jejich zeleninová obměna sice bešamel neobsahuje, ale to jim neubírá na chuti. Do těchto lasagní navíc…
Kdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Veškerou zeleninu oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny oddělíme stranou.Zeleninu lehce orestujeme na…
Boloňské ragú můžete připravit i bez přemíry tuku. Pokud necháte všem surovinám prolnout chutě při dlouhém dušení, docílíte autentickou a skvělou chuť a zároveň budete…
Toto svěží a lehké jídlo z tresky chutná báječně. Filety stačí naplnit čerstvými bylinkami, špenátem a paprikou. Upečené je pak podáváme s jednoduchou smetanovou omáčkou…
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku). Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Šošovicu namočíme do vody na 15 minút. Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme kari, šošovicu aj s vodou, osolíme,…
Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme.Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a…
Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu. Poté podlijeme…
Brambory a cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka (asi 0,5-1cm). Maso nakrájíme na plátky o přibližně stejné velikosti jako brambory a cuketu. Ve větší míse smícháme…