Bylinková kýta s celerovou kaší
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou…
Připravte kuřecí závitky navoněné česnekem a bylinkami zapečené v jedné nádobě i s přílohou. Tu v tomto případě tvoří brambory a plátky jablek. Toto jídlo z jednoho…
V létě oceníme pokrmy bez hutných příloh, nejčastěji tedy volíme svěží zeleninové saláty. Vepřová pečeně, vonící po tymiánu, podávaná s lehkým cuketovým majonézovým…
Z listového těsta uděláme výborný slaný koláč velmi snadno. Náplň připravíme z osmažené slaniny a pórku, zalité směsí smetany, vajec a strouhaného sýra. Koláč zapečeme…
Tento pokrm je ideální jako hlavní chod pro vegetariány i pro milovníky exotických jídel. Připravte si tuto barevnou a voňavou delikatesu a užijte si výlet do světa…
Koláč vypadá zdánlivě složitě, ale opak je pravdou. Po upečení vám vznikne naprosto geniální kombinace chuťově ladících komponentů. Červená řepa v kombinaci s obyčejným…
Tato lahodná roláda zaujme na první pohled a potěší i zajímavou chutí. Náplň rolády z vepřové panenky tvoří restovaná játra. Plátky rolády podáváme s opečenou slaninou,…
Využijte sezonní dýni k přípravě chutné omáčky k pečenému kuřeti. Dohromady to neskutečně ladí a přitom je celá příprava velmi jednoduchá. Navíc přípravu zvládnete v…
Pečená česneková tykev je skvělým podzimním pokrmem plným lahodných chutí. Sladkost tykve se v tomto jednoduchém receptu krásně snoubí s výrazným aroma pečeného česneku…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé…
Vepřová kotleta je kvalitní maso. O Velikonocích můžeme oživit vepřové kapsy vloženým vařeným vejcem. Okořeníme pak oblíbeným kořením a připravíme tak, aby maso nebylo…
Klasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Pečená jarní hnízda ze špaget, s dobře okořeněnou marinovanou masovou směsí, nejen potěší všechny vaše strávníky, ale také je spolehlivě zasytí na delší dobu. Zbydou jen…
Králík má lahodné maso s vysokou nutriční hodnotou. Připravte ze stehen skvělé závitky. Maso bude dobře ochucené náplní závitků. Výborná příloha v podobě kyprých…
Znáte tuřín? Nevyhýbejte se koupi! Tuřín je skvělá surovina, vhodná na přípravu příloh i hlavního pokrmu. V kombinaci s mrkví a zakysanou smetanou je vhodný pro…
Doba zvěřinových hodů je tu a my pro vás máme recept na kančí se šípkovou omáčkou. Originální recept z filmu Slavnosti sněženek, kde se šípková omáčka stala předmětem…
Dozlatova upečené kuřátko se skvěle hodí na jarní sváteční stůl. Naplníme ho špenátovou nádivkou a podáváme se sladkými karotkami glazovanými s medem a opečenými…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabší půlkolečka a na oleji zesklovatíme. Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Pekáček…
Kdo by nemiloval lasagne? Toto oblíbené jídlo připravuje doma každý po svém trošku jinak, a přece chutná vždy skvěle. Ochutnejte s námi tuto verzi, kdy se zapékají…
Saláty s jogurtovým dipem, chutnají skvěle. Obzvláště ty zeleninové. Krátce opečené a zkaramelizované ředkvičky, vás překvapí svou chutí. Navrch nesmí chybět zdravá…
Jehněčí pečínka patří ke svátkům jara skoro stejně jako smažený kapr k Vánocům. Na stole se obvykle objevovala v neděli, na Boží hod velikonoční. Ale nyní si ji můžete…
Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité…
Dokřupava upečené cuketové placičky krásně voní po bylinkách. Nalezneme v nich medvědí česnek, kopřivy, ale také mátu nebo pampelišky. Podávat je můžete samotné, nebo s…
Holka u plotny radí: Smažené jablečné kroužky v křupavém těstíčku voní skořicí a jsou rychle hotové
Zábavná a hravá forma procvičování čtení pro Vaše děti
Dagmar Pecková se podělila o recept na skvělého králíka a říká: Na sociálních sítích baví lidi víc můj „žvanec“, než má tvorba