Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenO Velikonoce nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
O Velikonoce nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení…
Na Velikonoce připravujeme spoustu pochutin. Takové slané bochánky. s náplní skládající se z uzeného masa, česneku a cibule, nesmí chybět. Za pomoci domácí pekárny je…
Tento salát nabízí vyváženou kombinaci jemně nakyslé chuti zelených rajčat a aromatického koření, která se během sterilace dokonale propojí. Je ideální jako příloha k…
Pro tento způsob zavařování se hodí houby spíše tvrdší, aby se při vaření nerozpadly nebo nebyly nevzhledně kašovité. Jejich použití je celkem široké, například jako…
Pokud hledáte recept na Velikonočního bezlepkového beránka v množství pro 1 až 2 osoby, vyzkoušejte dávku těsta do malé formy podle tohoto receptu. Je z bezlepkových…
Kombinace šťavnatých rajčat a pikantních sardelek na pizze potěší vaše chuťové buňky. Důležité je, aby bylo těsto uprostřed tenké a okraje krásně křupavé. Pokud máte…
Tento jednoduchý a tradiční recept vám umožní zpracovat větší množství broskví a vytvořit sladkou konzervu, kterou můžete použít do dezertů, jogurtů, koláčů nebo ji…
Receptů na velikonočního beránka existuje opravdu spousty a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos upéct opravdu vláčného beránka z majonézového těsta, přelitého…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
Kouzlo mirabelkového kompotu s hřebíčkem, přináší jemnou sladkost těchto malých žlutých švestek, doplněnou o lehce kořeněnou vůni hřebíčku. Tento tradiční kompot je…
Zavařené americké okurky s kari jsou pikantní a aromatickou pochoutkou, která přináší originální chuťovou variaci na tradiční zavařování. Spojení svěžesti okurek s…
Obyčejné kynuté těsto se dá lehce vytvarovat do různých tvarů, nemusíme z něj péct jen obyčejné rohlíky. Ke zvláštním příležitostem ho můžeme zkusit vytvarovat na Vánoce…
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…
Aronie, známá také jako černý jeřáb, je vynikající přísadou. Tato superpotravina je bohatá na vitamíny má lehce trpkou chuť, která skvěle doplňuje jemnost jogurtu.…
Listové těsto je velmi univerzální surovinou v kuchyni. V tomto receptu do něj zabalíme baby špenát dochucený klasicky česnekem a plátky uvařeného uzeného masa. Takhle…
Opravdu vláčný beránek z ořechového těsta, ozdobený bílou sněhovou čepicí s lehce citronovou chutí, se bude na velikonoční tabuli doslova vyjímat. V ústech se bude jen…
Děti milují dorty a také různé postavičky z jejich oblíbených knížek a pohádek. Inspirujte se a připravte vaší ratolesti k dalším narozeninám tohoto sladkého medvídka.…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci křehkého beránka s lahodným krémem. Hořká poleva na povrchu ubere na sladkosti a krém těsto zjemní. Beránek se tak stane ozdobou…
Křehké čerstvé fazolové lusky v kombinaci se sezónními mladými cuketami se budou výborně hodit ke grilovanému masu. Nebo můžete tuto skvělou letní kombinaci zeleniny…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Snadná marmeláda z mirabelek, okořeněná badyánem, skořicí a hřebíčkem vám připomene léto a zlepší náladu nejen v sychravých podzimních měsících, ale bude se výborně…
Jemný máslový mazanec můžete připravit podle našeho receptu. Omládek mu dodá kyprosti a vláčnosti. Kynutý a dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce…
Tato lahodná směs šťavnatých jablek, osvěžujících malin a sladkých jahod, je ideální pro malé strávníky. Díky jemné konzistenci a přírodním surovinám je lehce…
Vítěz Peče celá země Vojtěch svůj styl nezmění: Obyčejné buchty ode mě nečekejte, těch je na internetu dost, říká
Nejlepší salátové zálivky, které dietní jídlo promění v delikatesu
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička