Čína z vepřového
Recept ještě nebyl hodnocenNenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit…
Nejprve si prudce na oleji opečeme filety prsíček, osolíme, opepříme a dáme stranou.Na másle zpěníme česnek a zázvor, nakrájený na plátky. Omyté, okapané pak choi…
Mango i mrkev omyjeme, osušíme, oškrábeme škrabkou a pomocí škrabky julienne uděláme slabé nudličky. Pokud nemáme škrabku, nudličky nakrájíme jemně nožem a dáme do…
Rychlé, lehké a plné exotických chutí! Čínské nudle se zeleninou připravované ve woku vás okouzlí svou křupavou zeleninou, voňavým kořením a lahodnou omáčkou. Skvělá…
Kuchyně jihozápadní Číny je známá pikantními jídly kořeněnými chilli a sečuánským pepřem. Vyzkoušejte kuřecí po sečuánsku připravené v pánvi wok spolu se spoustou…
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna…
Krémová polévka z červené čočky je rychlá, sytá a plná chutí. Jemná konzistence, lehce kořeněná vůně a příjemná sladkost mrkve se skvěle doplňuje se zázvorem a smetanou.…
Mango i avokádo zbavíme slupky, pecky a nakrájíme na kostičky do misky.Přidáme jemně nasekaný zázvor, omyté nasekané lístky máty a koriandr.Smícháme limetovou šťávu s…
Pokrmy z pánve wok jsou stále oblíbené pro svoji jednoduchou a rychlou přípravu. Šťavnaté kuřecí maso a křupavá cuketa, paprika i brokolice, okořeněné červenou kari…
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm…
Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky…
Při použití pomalého hrnce se všechny chutě geniálně propojí. Hovězí maso při této úpravě zkřehne a zůstane šťavnaté. Dlouhé čekání na výsledek se opravdu vyplatí.…
Litrovou sklenici vypláchneme vroucí vodou a smícháme v ní neoloupaný nastrouhaný zázvor, cukr a převařenou vodu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté překryjeme…
Očištěné maso (my raději stehenní) nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, přidáme 1 lžičku oleje, škrob a světlou sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme stranou…
Ochutnejte toto vyborné bezmasé jídlo, které je díky indickému koření plné vůní a chutí. Směs cizrny, zeleniny a žampionů v omáčce zjemněné kokosovým mlékem chutná…
Připravte milovníkům jemně sladce pálivé chuti kuřecí maso na asijský způsob s využitím chilli omáčky. Bleskurychlá varianta tohoto pokrmu zaujme nejen chutí ale i…
Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí.Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a…
Kimchi je tradiční korejská příloha k jídlu. Jde o pikantní křupavý salát připravený z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. Nepodává se…
Na marinádu smícháme najemno nastrouhaný zázvor a česnek, posekanou feferonku, koření, olej a sójovou omáčku.Maso a cuketu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky,…
Prsa nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, oloupaný zázvor nasekáme nadrobno a zelí nakrájíme na proužky. Na pánvi, nejlépe…
Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme…
Letní rychlovka v asijském stylu. Stačí mít doma trochu vhodných surovin a můžete do půl hodinky hodovat. Nezapomeňte na lehkou přílohu, rýži nebo rýžové nudle, ať je…
Toto je lahodný asijský pokrm plný chutí a vůní. Čínské nebo japonské udon nudle, které jsou známé svou měkkou a žvýkavou texturou, se skvěle doplňují s bohatou…
Do malé pánvičky nebo kastrolku dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme trochu horké vody a povaříme do husté tmavé omáčky, necháme…