Bramboráky: Křupavý, dozlatova usmažený poklad z brambor, česneku a bylinek
Bramboráky patří mezi nejoblíbenější tradiční jídla, především pro jejich snadnou přípravu a levné suroviny, ze kterých se připravuje. Hlavní surovina pro jejich přípravu jsou brambory, které stačí pouze oloupat, nastrouhat, smíchat s vajíčkem, moukou a dochutit bylinkami s česnekem. Bramborákové těsto se dá jednoduše obměnit a přidat do něj také uzené maso, špek, zelí nebo třeba škvarky.
Bramborák jako hlavní chod i příloha
Připravit oblíbený bramborák zvládne hravě i úplný začátečník. Pokud se chceme vyhnout smažení ve vysoké vrstvě oleje, lze ho také jednoduše upéct v troubě a připravit si tak jeho odlehčenou variantu. Bramborák má v dnešní době hojné využití v kuchyni. V restauracích se bramborák plní masovou směsí, sýrem či zeleninou nebo ho podávají jako přílohu k různým omáčkám nebo masu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 16 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 18 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 20 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Havelské posvícení provoní malé ořechové koláčky. Pečené podle původního staročeského receptu chutnají božsky
MasterChef 2023: Do restaurace Eska raději až po výplatě. Malá smaženka z půlky krajíce vyjde na stovku, větší na 258 Kč
Farmářská krkovička v cibuli a pivu: Masíčko je šťavnaté a úplně se rozpadá díky marinování, chuť dodá směs koření