Bylinky se postarají o perfektní dochucení jídla i nápojů, navíc si poradí s kdejakými neduhy
Bylinky jsou perfektní zejména k přírodnímu dochucování nejrůznějších jídel a nápojů, ale také k řešení různých zdravotních neduhů. Výhodou je, že je můžete snadno pěstovat nejen na zahradě, ale i na okenním parapetu, balkoně nebo na terase.
Nejoblíbenější druhy bylinek
Jaké druhy bylinek patří mezi jednoznačně nejoblíbenější?
-
Hladkolistá petržel (především do polévek),
-
pažitka (do pomazánek, salátů či na brambory),
-
bazalka (zejména do italské kuchyně),
-
rozmarýn (k pečeným bramborám, zelenině a masu),
-
tymián (do polévek i dušených pokrmů),
-
máta (osvěžující drinky, čaje i zdobení),
-
oregano (do mletých mas, na pizzu i do omáček na těstoviny),
-
majoránka (do polévek a bramboráků).
Léčivé účinky bylinek
Pokud vás trápí nějaké zdravotní neduhy a chcete to nejprve vyzkoušet přírodní cestou, můžete zkusit sílu bylinek. Podle druhu obtíží si pak vyberete konkrétní bylinku. Například na žaludek se hodí máta, na spaní meduňka, na odvodnění kopřiva, na snížení tlaku třeba bazalka a na kašel divizna.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Omýváte brokolici správně? Díky tomuhle triku odstraníte snadno veškerý hmyz, který se v zelenině ukrývá
Jak to bylo, šéfe? Pohlreich házel hlášky na Moravě. Oslňte strávníky květákovou polévkou s tvarůžky
Tři suroviny, které do horkovzdušné fritézy nepatří: Potíže dělá nejen sýr, ale i jedna běžná příloha