Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna, to není jen hummus a falafel. Naučte se čarovat s cizrnou, je levná a zdravá

Cizrna, to není jen hummus a falafel. Naučte se čarovat s cizrnou, je levná a zdravá

Cizrna je luštěnina, kterou většina z nás zná jako základ hummusu či falafelu. Cizrna se však hodí i do salátů nebo se dá požívat samotná, jen uvařená nebo třeba opečená. Má specifickou jemnou chuť a za určitých podmínek nenadýmá. Pokud alespoň někdy vaříte vegetariánská nebo veganská jídla, určitě u vás cizrna najde využití.

Samotná cizrna

Cizrna se hodí jako drobné občerstvení, pokud doma nic jiného nemáte nebo chcete jíst zdravě. Vyzkoušejte tip na pečenou cizrnu, která krásně křupe, nebo cizrnové křupky z trouby. Vynikající je však i jen uvařená nebo v podobě kaše.

Cizrna jako jedna ze surovin

Nelze neuvést cizrnový falafel. Cizrna je výborná i jako součást sytých polévek. Možná trochu překvapivé je využití u sladkého pečení. Mnohem typičtější je její přidání do pomazánky.

 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty