Luštěnina přímo nabitá bílkovinami, to je čočka. Zkuste ji konzumovat častěji
Máte rádi čočku? Mnohým z nás dokázaly čočku znechutit školní jídelny, což je veliká škoda. Čočka se totiž dá zpracovat mnoha způsoby – slouží jako příloha, využití najde jako součást salátů nebo jako základ polévky, ale dá se použít i netradičně, jako základ moučníku.
Proč je čočka zdravá
Čočka je luštěnina, která obsahuje nejvíc bílkovin (26 %) ze všech rostlin. Dále je bohatá na vápník, draslík, hořčík a fosfor. Její nedílnou součástí jsou také vitamíny skupiny B.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné knedlíky pokaždé jinak: Vyhrají u vás tvarohové, kynuté, bramborové, odpalované, nebo jogurtové?
Zemlbába-žemlovka: Obyčejné jídlo provoněné rumovými rozinkami je dovedené k dokonalosti a chutná božsky
Byliny v kuchyni: Libečková sůl skvěle ochutí brambory, libečkové pesto vylepší těstoviny