Hamburger: Pořádná porce šťavnatého masa a zeleniny v dokonale nadýchané bulce
Hamburger: král rychlého občerstvení, speciálních foodtrucku ale i specialita restaurací. No není divu, tento skvělý pokrm je totiž až do detailů vyladěný. Když se řekne sloho hamburger, většina z nás si pod slovem "ham" představí z anglického překladu šunku - není tomu tak. Podle jedné teorie z 19. století pochází z německého Hamburku, kde se nachází velmi známý přístav, ve kterém se potkávali námořnici z různých zemí světa, kteří s sebou přinesli nápad, tvarovat mleté maso do placiček.
Hlavní složky Hamburgeru
- Hlavní složku hamburgerů tvoří bezesporu maso, které se dá připravit na mnoho způsobů. Nejčastěji se ale používá mleté hovězí maso. Ale i hamburger jde s dobou a nabízí mnoho variací. Na své si přijdou i milovníci kuřecího nebo vepřového masa a počítá se také s variantou pro vegetariány.
- Výborně ochucené a připravené maso se poté vkládá do připravených housek. Máme pro vás skvělý tip, na přípravu domácích housek. Tyto housky se poté lehce opečou a namažou speciální omáčkou, kterou si každý vybere podle své chuti.
- K vylepšení chuti se do hamburgerů také přidávají různé další suroviny jako je zelenina, různé druhy sýrů, opečená slanina nebo sázené vejce.