Hovězí maso je to pravé, když máte chuť na pořádnou „flákotu“
Pokud máte velký hlad, často už předem zavrhnete lehké kuřecí nebo rybí maso a připravíte si raději maso hovězí nebo vepřové, které dokáže pořádně zasytit. Hovězí maso existuje různých druhů a je potřeba mu věnovat více času, aby bylo měkké a lépe stravitelné.
Hovězí guláš
Typickým jídlem z hovězího masa je guláš. Téměř každá rodina má svůj osvědčený recept na perfektní guláš různé konzistence a míry pikantnosti, najdeme mezi nimi i klasický hospodský.
Další tipy na jídla s hovězím masem
Jako předkrm ocení téměř každý silný hovězí vývar nebo gulášovou polévku. Hlavním chodem můžou být všemi generacemi oblíbené hamburgery. Pokud grilujete, doporučujeme zkusit šťavnaté hovězí stejky.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Rumpsteak je velmi kvalitní část hovězí kýty, říká se jí květová špička. Tento sval je nejméně namáhaný a proto je křehký, libový a šťavnatý. Maso na steak by mělo být 5 - 6 týdnů vyzrálé, ideální propečení je na medium nebo medium rare.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více