Kdo neochutnal indickou kuchyni, měl by to napravit
Indická kuchyně, to jsou hojně kořeněné pokrmy, převládající vegetariánská jídla, využití zeleniny, rýže a luštěnin. Pokud bychom měli vybrat jedinou typickou surovinu, bude to nejspíš karí. To je však značně zjednodušující shrnutí, indická kuchyně je neskutečně pestrá a bohatá.
Typické suroviny
Kromě již zmiňovaného karí nebo kurkumy je to aromatický kardamon. Ne tak známá, ale chuťově výrazná je černucha neboli černý kmín. Pokud se chcete indické kuchyni co nejvíc přiblížit, dbejte na výběr správného druhu rýže.
Tradiční pokrmy
Lehké a zdravé je zeleninové karí. Jen lehce kořeněné je snadné rýžové birjání. A naprostou klasikou jsou indické máslové kuře, vyhlášená indická specialita, a snadný čočkový dhal.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!
Jedlíkova cesta kolem světa: Znáte sicilské rýžové krokety či toskánskou polévku z chleba?
Domácí čokoládový dort: Do těsta na korpus je třeba správně vmíchat sníh. A víme, co udělat, aby se na krému nevytvořil škraloup