Itálie je kolébkou pizzy, těstovin a zmrzliny-gelata. Seznamte se i s dalšími gastro perlami
Od veselých Italů bychom se mohli naučit nejen pozitivní myšlení, ale také jejich přístup k vaření. Většina tradičních italských jídel je jednoduchá na přípravu a přitom výborná. Zřejmě právě proto jsou u nás italská pizza nebo těstoviny carbonara tak oblíbené.
Těstovinová jídla
Co italská rodina, to prý jiný rodinný recept na těstoviny. Italové si na domácích těstovinách skutečně zakládají a vytvářejí z nich potom takové kulinářské skvosty, jako jsou spaghetti aglio olio e pepperoncino nebo lasagne s boloňskou omáčkou.
Tradiční dezerty
U nás velmi oblíbené je tiramisu, které už mnohdy nemá s tím italským moc společného. Druhým známým dezertem je panna cotta, dobrota servírovaná v průhledných kelímcích nebo skleničkách.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Představitel Jamese Bonda Roger Moore miloval koláč s hovězí kýtou a ledvinkami. V mládí kvůli němu bojoval s nadváhou
Víc veganů, domácí fermentace a eko obaly: 10 trendů v jídle, které budou v roce 2021 úplně všude
Maďarská specialita: Brašovské maso voní paprikou, snadno se připravuje a se smaženými bramborami dokonale zasytí