Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská kuchyně není jen o těstovinách. Co všechno vám může nabídnout?

Italská kuchyně není jen o těstovinách. Co všechno vám může nabídnout?

Pravá italská kuchyně je charakteristická tím, že je zdravá, jednoduchá na přípravu a využívá především čerstvé suroviny. Italové jsou považovaní za milovníky jídla a velmi rádi si jej vychutnávají. Umí bravurně připravovat nejrůznější suroviny a dali nám také slavné šunky, sýry a vína, u kterých se nám tají dech. 

Typická italská kuchyně 

Čím je typická italská kuchyně? Italové umí perfektně upravovat:

  • těstoviny (bolognese, carbonara, lasagne, aglio olio e pepperoncino,... ),
  • zeleninu na milion způsobů (pečená, grilovaná, ...),
  • různé druhy masa a ryb včetně mořských plodů
  • pizzu (margherita, quattro formaggi, s prosciuttem, ...),
  • polévky (minestrone, rajčatová, cuketová, špenátová, ...),
  • krémové risotto (rajčatové, hříbkové, lanýžové, zeleninové, smetanové, ...),
  • sladké dezerty (tiramisu, panna cotta, ..),
  • saláty (caprese, caponata, panzanella, ...),
  • zmrzliny (smetanová, čokoládová, pistáciová, stracciatella, ...). 

 

 

 

Více

1 4 5 6 7 8 9

Další témata

Další recepty