Japonská kuchyně, to není jen sushi. Poznejte Japonsko i po kulinářské stránce
Japonská kuchyně je stejně jako Japonsko samo nápaditá, barevná, zdravá a chuťově pestrá. Snad každý zná a ochutnal sushi, ale za vyzkoušení stojí i další tradiční jídla. Pro začátek zkuste třeba knedlíčky štěstí mochi. Co se týče nápojů, v Japonsku je hitem kávové želé.
Japonské sushi
U nás zřejmě nejkonzumovanější japonská specialita je sushi. Aby bylo skvělé, nemusíte být Japonec ani Asiat, stačí jen šikovné ruce. Stačí se naučit správný postup a jistě ho brzy také svedete připravit své rodině.
Sladká japonská jídla
Japonci jedí zdravě, ale to neznamená, že si nedopřejí něco sladkého na zub. Snadnější než americký je nadýchaný japonský cheesecake. Nadýchaná je také další japonská specialita – lívanečky. A těžké nejsou ani tradiční barevné knedlíčky mochi.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Paštika ze zeleniny a hub podle Viléma Vrabce: Lehce vyškvařená slanina ji navoní, vařená rýže zahustí a smetana zjemní
Šéfkuchař Pizza Nuova poradil, která rajčata se hodí na skvělé sugo: Seženete je celoročně i u nás, říká
Bouřkový úplněk přinese zátěž organismu: Opatrně s některými jídly, radí astroložka, odnesla by to vaše játra i střeva