Jarní zelenina: druhy jarní zeleniny a co z ní můžete připravit
Doplnění vitamínů vám po chladné zimě zajistí jarní zelenina, která je velmi bohatá na vitamíny. Společně se sluníčkem nám jarní zelenina nastartuje oslabenou imunitu. Jarní zeleninu můžete připravit na mnoho způsobů, ať už ji chcete použít jako hlavní surovinu, nebo s ní třeba dochutit jiný pokrm. Některé druhy můžete vypěstovat i doma, například jarní cibulky není nikdy dost.
Druhy jarní zeleniny
Mezi jarní zeleninu řadíme šalotku, jarní cibulku, česnek, ředkvičky, pastinák, špenát, salát, rukolu, petržel, rebarboru a mnohé další.
Jarní zelenina je nejen zdravá a jednoduše se připravuje, ale je i velmi chutná. Chutě se dají různě kombinovat, můžete ji například přidat do salátů nebo ji připravit dušenou.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Bezlepkové svatomartinské rohlíčky pro Áňu z těsta, které nemusí dlouho kynout
Velikonoční nádivka: Původně se dělala z kaše a telecího. Co v ní nesmí chybět dnes?
Šéfkuchař Gordon Ramsay po ošklivé nehodě na kole: Musíte nosit helmu, i na krátké cesty, vzkázal zraněný drsňák