Kaše: Ať už nasladko či naslano, vždy ji budete s jistotou milovat
Kaše je jedním z nejstarších pokrmů připravovaných lidmi po celá staletí. Její podoba se však poměrně dost vylepšila, navíc si nyní můžete vybrat z nepřeberného množství druhů. Můžeme si vychutnat sladkou kaši k snídani, nebo třeba bramborovou kaši k obědu.
Sladké kaše
Sladké kaše jsou často bohaté na sacharidy a vlákninu, což poskytuje tělu energii a podporuje trávení - jsou totiž nejčastěji vyrobeny z výživných obilovin. Nejoblíbenější je bezesporu kaše z ovesných vloček, ale i kaše rýžová, pohanková, ječná, krupicová nebo například kukuřičná či kaše z různých semínek. Sladká kaše je také oblíbeným pokrmem pro kojence a batolata.
Tip: Nechcete-li trávit čas s vařením, připravte si kaši přes noc, nebo zkuste různé varianty instantní kaše, která se jen vmíchá do mléka či vody.
Slané kaše
Druhou variantou jsou slané kaše. Spadají sem především přílohové kaše, jako je bramborová, batátová či třeba dýňová, nebo luštěninové kaše (například hrachová) jako hlavní jídlo. Ve slané verzi však můžete připravit i například kaši z ovesných vloček, stačí přidat sůl a třeba zeleninu.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře