Kečup: Výborná rajčatová omáčka, která nesmí chybět v žádné domácnosti
Kečup je hustá omáčka jasně červené barvy, která se běžně používá v každé domácnosti. Pokud patříte mezi nadšence pěstování domácí zeleniny, pak určitě musíte vyzkoušet poctivý domácí kečup ze sladkých rajčat, který nebude mít konkurenci. Jeho příprava je velmi snadná a budete mít jistotu, že jsou v něm pouze poctivé suroviny bez přidaných dochucovadel a konzervantů. Poté už jen stačí si ho vychutnat třeba jen tak, nebo ho přidat do různých omáček.
Kečup nebo protlak?
Jaký je vlastně rozdíl mezi protlakem a kečupem? V obchodech se setkáte s mnoha druhy rajčatových protlaků nebo kečupů.
- Rajčatový protlak se vyrábí z vařených rajčat, které se poté přepasírují do požadované konzistence. Tento protlak se poté používá k průmyslové výrobě kečupu.
- Domácí rajčatový kečup se vyrábí z čerstvých, krásně červených plodů, nejlépe přezrátých, které jsou přirozeně sladké a obsahují tu správnou rajčatovou chuť. Pokud se přípravy domácího kečupu trochu bojíte, pak můžete vyzkoušet jednodušší variantu, kdy se jednoduše peče v troubě.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Historie piva: Vařili je mniši a bylo tak husté, že se jedlo lžící! Co ještě nevíte o našem národním nápoji?
Mikulášské slané dobroty: Křupavé slané tyčky a kytičky z listového těsta, nebo sušenky z křehkého těsta potěší malé i velké
Deset zajímavostí o jídle: Med se nikdy nezkazí, kečupem se kdysi léčil průjem a cukrovou vatu paradoxně vynalezl zubař