Krém povznese každý dezert o úroveň výš. Který patří k vašim nejoblíbenějším?
Krém je nedílnou součástí sladké kuchyně, kde má opravdu široké využití. Největší výhodou je, že jej můžete připravit z různých surovin, a tak si na něm může pochutnat opravdu každý. Vyberou si jak milovníci lehčích a svěžích krémů, tak i ti, kteří nedají dopustit na klasický máslový krém.
Do čeho všeho využijete krém?
Krémy mají různé využití. Nejčastěji se používají do dortů, řezů, zákusků či rolád. Oblíbené jsou také muffiny či cupcaky, které jsou dozdobeny právě lehkým krémem. Samotný krém pak lze také s dalšími komponenty (ovoce, sušenky, ovocné omáčky) navrstvit do skleniček a máte efektní dezert na stole. Bez krému se pak také samozřejmě neobejde vánoční cukroví, nebo oblíbené dukátové buchtičky.
Chutný krém lze připravit z různých surovin
To, z jakých surovin budete připravovat krém, záleží na tom, co právě pečete a co máte rádi. Do základního krému pak můžete přidat různé ingredience navíc (čokoláda, ovoce, káva, ořechy, kokos apod.) podle chuti.
- Krém z mascarpone a šlehačky,
- krém ze šlehačky,
- krém z tvarohu a zakysané smetany.
- krém z másla,
- krém z čerstvého sýra,
- krém z pudinku,
- ganache s čokoládou.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování levou zadní: Jak na nejlepší krkovičku? Šéfkuchaři radí nesolit předem a vyndat včas z lednice
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?