Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza je téměř zázračné dochucovadlo. Hodí se k masu i na sladké pečení

Majonéza je téměř zázračné dochucovadlo. Hodí se k masu i na sladké pečení

Majonéza neboli majolka se dle norem vyrábí z vaječných žloutků, rostlinného oleje, octa a soli. Domácí majonézu ale můžete vylepšit o bylinky nebo třeba česnek podle toho, k čemu budete majonézu podávat. Majonéza je také skvělá na zjemnění kynutého těsta na sladké i slané pečení.

Výroba domácí majonézy

Nejjednodušší domácí majonéza je emulze vzniklá šleháním vaječných žloutků, oleje a trochy soli. Čím déle směs šleháte, tím víc je majonéza nadýchaná a jemná. Čarovat se dá s přísadami, použít můžete třeba mléko nebo – nejlépe domácí – hořčici. 

Více

1 2 3 4

Další témata

Další recepty