Majonéza je téměř zázračné dochucovadlo. Hodí se k masu i na sladké pečení
Majonéza neboli majolka se dle norem vyrábí z vaječných žloutků, rostlinného oleje, octa a soli. Domácí majonézu ale můžete vylepšit o bylinky nebo třeba česnek podle toho, k čemu budete majonézu podávat. Majonéza je také skvělá na zjemnění kynutého těsta na sladké i slané pečení.
Výroba domácí majonézy
Nejjednodušší domácí majonéza je emulze vzniklá šleháním vaječných žloutků, oleje a trochy soli. Čím déle směs šleháte, tím víc je majonéza nadýchaná a jemná. Čarovat se dá s přísadami, použít můžete třeba mléko nebo – nejlépe domácí – hořčici.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Představitel Jamese Bonda Roger Moore miloval koláč s hovězí kýtou a ledvinkami. V mládí kvůli němu bojoval s nadváhou
Víc veganů, domácí fermentace a eko obaly: 10 trendů v jídle, které budou v roce 2021 úplně všude
Maďarská specialita: Brašovské maso voní paprikou, snadno se připravuje a se smaženými bramborami dokonale zasytí