Pečení je ideálním způsobem tepelné přípravy mnoha chutných pokrmů
Pečení je skvělým způsobem, jak připravit mnoho sladkých i slaných pokrmů. Obrovskou výhodou pečení je možnost připravovat různé jídla téměř bez tuku a připalování. Nespornou výhodou je také to, že během pečení nemusíte stát u sporáku, ale můžete se věnovat příjemnějším činnostem.
V čem můžete péct?
Základní a nejznámější možností je pečení v troubě, kterou má doma každý. Nabízí největší prostor a spoustu různých programů (horkovzduch, páru, grilování atd.), a tak je možné připravit v ní spoustu chutných pokrmů. Péct však můžete bez problémů i v remosce, nebo dnes oblíbené horkovzdušné fritéze.
Nejoblíbenější sladké a slané recepty
Co se týče pečení, velkou výhodou je, že můžete péct jak sladké, tak slané pokrmy.
- Sladké recepty zahrnují různé druhy moučníků, buchet, dortů, šátečků, koláčků, řezů, a to z různých druhů těst. Oblíbené jsou ovocné buchty, chlebíčky z banánů či vláčné buchty z cukety. Kromě toho, můžete snadno péct i bez vajec.
- Slané recepty zahrnují především různé druhy pečiva (zejména chleba, rohlíky a pletýnky), různé způsoby úpravy masa (pečené kuře, výpečky, řízky, ryby atd.), oblíbená je i pečená zelenina nebo brambory, pizza a spousta dalších.
Den francouzské bagety
Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 Další