Není nad to mít po ruce pesto, kterým vylepšíte mnoho pokrmů
Původem italský vynález – pesto – obohatil mnohé domácnosti po celém světě. Pesto je vlastně pasta z najemno rozemletých listů nějaké rostliny, soli a olivového oleje, přičemž může obsahovat také oříšky, česnek a sýr. Její velkou výhodou je dlouhá trvanlivost a schopnost povýšit i jednoduché jídlo.
Druhy pesta
Existuje nepřeberné množství pest. Klasické italské pesto je vyrobené z bazalky, Češi zase milují pesto z medvědího česneku. Pesto lze vytvořit také z listů libečku, petržele, máty, ředkviček, mrkve...
K čemu přidat pesto
Pesto se nejčastěji přidává k těstovinovým jídlům, ale skvěle doplní také ryby, například lososa, nebo vepřové maso. Možná by vás nenapadlo vmíchat pesto do rýže, chutná to ale výborně.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Jarní úklid volá! Vyčistěte troubu, mikrovlnku i zanesené hrnce bez chemie a skoro zadarmo
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník