Pivo může vylepšit chuťový zážitek z různých tradičních pokrmů
Pivo je sice asi nejmilovanějším nápojem mužů, ale kromě toho může být skvělým doplňkem k jídlům a dodat jim nový rozměr chuti. V kuchyni využijete různé druhy piva, ale asi nejoblíbenější je černé pivo. Do spousty receptů se však hodí i klasická piva.
Do čeho všeho se hodí pivo?
Pivo má v kuchyni spoustu využití. Co vyzkoušíte vy?
-
Marinády: Pivo může být použito jako základ pro marinády pro maso, drůbež nebo ryby. Do masa přidává výraznou chuť a aroma.
-
Pivní omáčky: Pivo může být základem pro výrobu různých omáček.
-
Pivní těstíčko: Pivo může být použito při přípravě těsta na smažená jídla, jako jsou rybí těstíčka nebo těsto na cibulové kroužky.
-
Pivní těsto: Pivo je součástí i sladkých těst, nejčastěji při přípravě závinu.
-
Pečené hody: Pivo může být použito k pečení masa nebo drůbeže. Při pečení v troubě může pivo udržovat maso šťavnaté a přidat mu bohatou chuť.
Nejoblíbenější recepty s pivem
Co se týče konkrétních receptů, mezi nejznámější patří rozhodně pivní guláš, buřty na pivu, pečené maso (vepřové, kuřecí i králičí) na pivu, cibulové kroužky v pivním těstíčku, závin či taštičky z piva, pivní chléb nebo housky a spousta dalších. Méně tradiční je pak třeba houbová omáčka z piva či pivní polévka.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Paštika ze zeleniny a hub podle Viléma Vrabce: Lehce vyškvařená slanina ji navoní, vařená rýže zahustí a smetana zjemní
Šéfkuchař Pizza Nuova poradil, která rajčata se hodí na skvělé sugo: Seženete je celoročně i u nás, říká
Bouřkový úplněk přinese zátěž organismu: Opatrně s některými jídly, radí astroložka, odnesla by to vaše játra i střeva