Pomazánka se hodí na oslavy a večírky, ale i k snídani či večeři. Jakou si dnes dáte?
Pomazánka se perfektně hodí na všechny příležitosti. Připravíte díky ní pohoštění na oslavy i večírky, ale také s ní nakrmíte celou rodinu k snídani, nebo na večeři. Je ideální také k zužitkování různých surovin (všichni si jistě představíme vajíčka a Velikonoce).
Nejoblíbenější pomazánky
Každá rodina má své recepty na skvělé pomazánky, ale některé se jednoznačně řadí mezi nejoblíbenější, které miluje, nebo alespoň zná, snad každý.
- Rybí pomazánky ze sardinek, tuňáka, makrely atd.,
- masové pomazánky (z pečeného masa, vepřové konzervy, vařeného hovězího, ...),
- zeleninové pomazánky (z červené řepy, mrkve, sušených rajčat, celeru apod.),
- sýrové pomazánky (z nivy, tvarohu, hermelínu, lučiny nebo tvarůžků),
- ostatní pomazánky (z červené čočky, vajíčková, drožďová, česneková atd.).
Na co se dá pomazánka namazat?
Pomazánka se dá namazat úplně na cokoliv. Veka to jistí, když se chystáte na chlebíčky, bagetku či rohlíky využijete na jednohubky. K večeři či k snídani vyzkoušejte čerstvý chléb, a pokud příliš neholdujete pečivu, můžete si pomazánku namazat na kousek zeleniny (paprika, okurka) nebo ní naplnit třeba uvařené bílky.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Lemon curd je tradiční anglický citronový krém (pomazánka či marmeláda), který má široké využití. Hodí se na palačinky, lívance, nebo jako náplň dortů, ale přidat ho lze i do jogurtu. Rozumí si i s listovým těstem. Nebojme se s ním experimentovat, možná objevíme nové chutě.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Marie Terezie ujížděla na kávě a ořechovém dortíku a milovala drůbež, především šťavnaté a voňavé kuře à la zajíc
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu