Roláda může být slaná i sladká, vždy ale lahodí oku a přináší skvělou kombinaci chutí
Roláda, ať už slaná, nebo sladká, se považuje za složitější výrobek. Je to proto, že je při její přípravě potřeba být zručný a také zkušenější kuchař, protože těsto či maso musí mít správnou konzistenci, aby šlo srolovat do požadovaného tvaru. Po nakrájení rolády získáme krásně barevné ovály, které za tu námahu stojí.
Sladké rolády
Pokud se naučíte upéct správně nadýchané těsto, máte vyhráno. Hravě potom zvládnete třeba moderní malovanou roládu nebo klasickou piškotovou roládu. Mnohem jednodušší a pro začátečníky méně stresující je připravit roládu nepečenou.
Slané rolády
Kterákoli masová roláda, třeba ta ze sekané nebo špenátová roláda, poslouží i jako hlavní chod nebo krásně vypadající drobné občerstvení. A taková kuřecí roláda je sice pracnější, ale vynikající česká klasika.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?