Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda může být slaná i sladká, vždy ale lahodí oku a přináší skvělou kombinaci chutí

Roláda může být slaná i sladká, vždy ale lahodí oku a přináší skvělou kombinaci chutí

Roláda, ať už slaná, nebo sladká, se považuje za složitější výrobek. Je to proto, že je při její přípravě potřeba být zručný a také zkušenější kuchař, protože těsto či maso musí mít správnou konzistenci, aby šlo srolovat do požadovaného tvaru. Po nakrájení rolády získáme krásně barevné ovály, které za tu námahu stojí.

Sladké rolády

Pokud se naučíte upéct správně nadýchané těsto, máte vyhráno. Hravě potom zvládnete třeba moderní malovanou roládu nebo klasickou piškotovou roládu. Mnohem jednodušší a pro začátečníky méně stresující je připravit roládu nepečenou.

Slané rolády

Kterákoli masová roláda, třeba ta ze sekané nebo špenátová roláda, poslouží i jako hlavní chod nebo krásně vypadající drobné občerstvení. A taková kuřecí roláda je sice pracnější, ale vynikající česká klasika.

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty