Ryba: Výborná a chutná surovina, která je velmi přínosná pro naše zdraví
Ryba - báječná surovina, která se stala velmi významným symbolem Vánoc. Téměř žádná domácnost se neobejde bez čerstvě usmažené a voňavé ryby na sváteční vánoční tabuli. Rybí maso obsahuje mnoho přínosných látek pro naše zdraví, je lehce stravitelné, vyznačuje se snadnou úpravou i rychlou přípravou. Takže ideální surovinou pro ty, kteří si chtějí dopřát rychlý, zdravý a chutný oběd či večeři, kterou připraví během pár minut.
Recepty z rybího masa
Rybí maso můžeme připravit mnoha způsoby. Hodí se k vaření, dušení, pečení i smažení. Je potřeba brát ohled na to, že rybí maso je velmi jemné a křehké, proto mu stačí pouze krátká tepelná úprava. Kdo si rád vychutnává pravou čerstvou chuť ryby, může ji konzumovat i v syrovém stavu, stačí jí jen naložit do směsi čerstvých bylinek a soli. Mezi nejvíce používané se řadí rybí filé, které má opravdu mnoho způsobů, jak si jej můžete připravit. Není nad čerstvou rybu, kterou si můžete snadno koupit od českých pěstitelů. Nejznámější české ryby patří bezesporu kapr.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?