Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravidelná a vyvážený konzumace ryb vám zlepší celkové zdraví

Pravidelná a vyvážený konzumace ryb vám zlepší celkové zdraví

Ryby by měly být součástí vyváženého jídelníčku každého z nás, protože obsahují řadu prospěšných látek. Skvělé kousky najdete jak v moři, tak i ve sladkovodních vodách, a tak si z pestré škály vybere každý. 

Zdravotní přínosy ryb 

Pravidelná a vyvážená konzumace ryb přináší řadu zdravotních benefitů. Ryby jsou významným zdrojem kvalitních bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vitaminu D a minerálů, jako je selen a jód. Pravidelná konzumace ryb je spojována se sníženým rizikem srdečních onemocnění, podporou zdraví mozku a očí a snížením zánětů v těle. Kromě toho se také může zlepšit duševní zdraví, 

Nejoblíbenější recepty 

Ryby lze připravovat různými způsoby včetně pečení, smažení, vaření, grilování, dušení a marinování. To nejlepší, co můžete udělat s rybou, je nepřebít kořením její unikátní chuť. Mezi nejoblíbenější druhy ryb ke grilování, pečení či opékání patří zejména losos, treska, candát či pstruh. Ze sardinek či tuňáka si připravíte výbornou pomazánku a makrela chutná nejlépe uzená. Na Vánoce pak rozhodně nesmí chybět smažený kapr. 

 

Tip: Pokud máte rádi ryby a nevadí vám ani syrové, rozhodně vyzkoušejte sushi

Více

1 2 3 4 5 6 7

Další témata

Další recepty