Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční pokrmy by měly být vymazlené do posledního detailu

Sváteční pokrmy by měly být vymazlené do posledního detailu

Svátečních dnů je v našem kalendáři mnoho a k většině z nich se vážou typické recepty. Tak například s Velikonocemi máme spojeného beránka, se Štědrým dnem smaženého kapra, se svatým Martinem pečenou husu a se Silvestrem zase obložené chlebíčky. Určitě vás napadnou i jiné svátky, kdy stojí za to strávit v kuchyni víc času než obvykle.

Slané sváteční pokrmy

Co by to bylo za neděli, kdyby někdo z vašeho okolí nebo přímo vy neklepal řízky. K oslavám svátků či narozenin se hodí přichystat slané tyčinky, které zasytí, ale nezahltí. Na svátečním stole by neměly chybět ani chlebíčky.

Sladké sváteční potěšení

Jako pohoštění pro návštěvu i jako malá oslava svátečního dne se hodí sušenky. Velmi oblíbené, rychle hotové a snadné jsou nepečené dezerty, kterými můžete oslavit třeba volný den, neděli. Ze všedního dne udělají sváteční klasické žloutkové věnečky.

Více

1 3 4 5

Další témata

Další recepty