Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není to jen opečený chleba, topinky jsou výborná příloha i samotný pokrm

Není to jen opečený chleba, topinky jsou výborná příloha i samotný pokrm

Opečený plátek chleba, to je topinka. Velice snadné jídlo, které lze – třeba jen s česnekem a solí – připravit během chvilky. Topinky mají široké použití, hodí se k masové směsi, k tatarskému bifteku, jako příloha k zeleninovému salátu nebo k opečenému buřtu u táboráku.

Jak připravit topinky

V každé domácnosti se používá trochu jiný postup a můžete vést spory o to, zda jsou topinky lepší nasucho, na másle, na oleji nebo na sádle. Někdo topinky máčí ve vodě, jiný o této úpravě nikdy neslyšel.

Ďábelské topinky

Topinky s masovou směsí nabízí v jídelníčku snad každá restaurace. I doma můžete připravit vynikající rychlé jídlo, které zasytí. Velmi pikantní jsou tzv. ďábelské topinky nebo topinky s fazolemi. Ostrá může být i taková játrová směs.

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty