Není to jen opečený chleba, topinky jsou výborná příloha i samotný pokrm
Opečený plátek chleba, to je topinka. Velice snadné jídlo, které lze – třeba jen s česnekem a solí – připravit během chvilky. Topinky mají široké použití, hodí se k masové směsi, k tatarskému bifteku, jako příloha k zeleninovému salátu nebo k opečenému buřtu u táboráku.
Jak připravit topinky
V každé domácnosti se používá trochu jiný postup a můžete vést spory o to, zda jsou topinky lepší nasucho, na másle, na oleji nebo na sádle. Někdo topinky máčí ve vodě, jiný o této úpravě nikdy neslyšel.
Ďábelské topinky
Topinky s masovou směsí nabízí v jídelníčku snad každá restaurace. I doma můžete připravit vynikající rychlé jídlo, které zasytí. Velmi pikantní jsou tzv. ďábelské topinky nebo topinky s fazolemi. Ostrá může být i taková játrová směs.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Od animáku až po horor: 15 nejlepších filmů o jídle, které byste jako správní gurmáni rozhodně měli vidět!
Tahle česnečka mění pravidla hry: Zkuste rozpečený sýr, krutóny s česnekovým máslem nebo uzená kuřecí křídla
Tradiční česká kuchyně: Udělejte si domácí nudle s mákem jako za první republiky!