Není to jen opečený chleba, topinky jsou výborná příloha i samotný pokrm
Opečený plátek chleba, to je topinka. Velice snadné jídlo, které lze – třeba jen s česnekem a solí – připravit během chvilky. Topinky mají široké použití, hodí se k masové směsi, k tatarskému bifteku, jako příloha k zeleninovému salátu nebo k opečenému buřtu u táboráku.
Jak připravit topinky
V každé domácnosti se používá trochu jiný postup a můžete vést spory o to, zda jsou topinky lepší nasucho, na másle, na oleji nebo na sádle. Někdo topinky máčí ve vodě, jiný o této úpravě nikdy neslyšel.
Ďábelské topinky
Topinky s masovou směsí nabízí v jídelníčku snad každá restaurace. I doma můžete připravit vynikající rychlé jídlo, které zasytí. Velmi pikantní jsou tzv. ďábelské topinky nebo topinky s fazolemi. Ostrá může být i taková játrová směs.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tři osvědčené způsoby, jak správně ohřát bramborovou kaši: S troškou mléka a oříškem másla bude chutnat jako čerstvá
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!